5.9.08

Τον παίρνω πια σαν έναν παράξενο συγκάτοικο. Που ακουμπάει το σαγόνι του στο μπράτσο του καναπέ και με κοιτάζει, που τεντώνει τα αυτιά του όταν ακούει κάποιον στο κλιμακοστάσιο, που τρέχει έξω στο μπαλκόνι και φωνάζει όταν γαβγίζει ο σκύλος του γείτονα. Με τον καιρό κόλλησα κι εγώ μερικά από τα χούγια του. Ανεβαίνει η αδρεναλίνη μου όταν γαβγίζει ο σκύλος του γείτονα, ξαπλώνω καμιά φορά δίπλα του στα πλακάκια όταν κάνει ζέστη. Είναι ήσυχος, μιλάει μόνο με τα μάτια. Δεν σκάει αν το σπίτι δεν είναι καθαρό, εξάλλου μεγάλη χαρά τού δίνουν οι βουτιές στη λάσπη, κάτι που δεν μου πάει να του το στερήσω. Το αντίθετο του καλού είναι το άριστο, σκεφτόμουν σήμερα σκυμμένη με το σφουγγαρόπανο στο χέρι και προσπερνούσα σημεία με διάφορα τζάντζαλα, τα οποία πού να τα σήκωνα ένα ένα. Θα ήθελα δυο μέρες. Ήταν πίσω μου πλαισιωμένος από την κάσα της πόρτας και με κοιτούσε. Περίμενε τη βόλτα του, αυτό τον καίει όλη μέρα. Πολλές φορές βαριέμαι αυτή τη βόλτα πια. Κάθε μέρα στο λοφάκι. Για εκείνον όμως είναι πάντα σαν την πρώτη φορά. Η μύτη του στάζει απ’ τη διέγερση καθώς την κολλάει στις γωνίες των κτιρίων, στις κολόνες, στους κορμούς από τα δέντρα, απ’ όπου έχει περάσει κάποιος του είδους του και έχει αφήσει ίχνη. Το βλέπω, το βρίσκει συναρπαστικό. Μια ξερή κουράδα είναι θησαυρός. Με συγχωρείτε που το λέω έτσι είναι και η ώρα που τρώτε, αλλά είναι θησαυρός. Κοντεύω κι εγώ η ίδια να το πιστέψω. Και μόνη μου πια να περπατάω στο δρόμο, κάποια στιγμή το βλέμμα μου θα τρέξει σαν την ψείρα σε έναν λαχταριστό, στριφογυριστό κότσο στο πεζοδρόμιο.

11 σχόλια:

Urfurslaag είπε...

Ενδιαφέροντα πράγματα σκέφτεστε όταν σφουγκαρίζετε αγαπητή Ου Μινγκ

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σκατοδουλειά κι αυτή, το σφουγγάριζμα!
Έπρεπε να δείτε, αγαπητή Ou Ming, τον εδικόνε μου, την πρώτη φορά που είδε (και μύρισε) σκατό αρκούδας. Τάκαψε, λέμε!

ou ming είπε...

Πωπω, σκύλε, αφού μιλάμε μου τρέχουνε τα σάλια.

ou ming είπε...

Γεια σου ουρφ!

x-ray είπε...

Από τους 17 συγκάτοικους που γνώρισα, νόμιζα ότι ο τελευταίος ήταν ο πιο περίεργος. Με ρωτούσε που ήμουν και τι έκανα όταν γύριζα σπίτι, έβραζε νερό στη μεγαλύτερη κατσαρόλα για το πλυντήριο, να μην καίει πολύ ρέυμα η έκλεινε τη γάτα στο δωμάτιο μου όταν λείπαμε, να μην γεμίζει ο καναπές του τρίχες. Τελικά, η γάτα είναι ο πιο περίεργος συγκάτοικος. Με περίμενει πίσω απο την πόρτα όταν έρχομαι σπίτι, μου ζητάει ν'ανοιξω τα παράθυρα ότι ώρα κι αν είναι και χάδια όταν καίγομαι στη δουλεία. Κι όταν έρχεται ξένος γάτος στο σπίτι, έχω πίασει τον εαυτό μου να του κάνω χου. Δε μπορεί, όλη μέρα μαζί, όλο και κάτι θα κολλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάλι οταν έβλεπα γρασίδι σε πάρκο ηθελα να κυλιστώ κατω , τ΄ανάσκελα ξέρεις, με την πλάτη , οπως ακριβως εκανε κι ο σκύλος μου. δεν μπορει , σκεφτόμουν, κάποια ικανοποίηση θα παιρνει που δεν την έχω δοκιμάσει....

βιολιστης στη στεγη είπε...

Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, για τα σκυλόγατα!

Lion είπε...

Καλησπερα,

συμπτωσεις. Σημερα εκανα κατι σκεψεις πανω στο οτι τα σκυλια ζουν στο παρον ενω οι ανθρωποι αποκλειστικα στο παρελθον ειτε το μελλον.

Η βολτα ειναι καθημερινη απολαυση γιατι ξερει οτι βολτα = διασκεδαση. Και η σημερινη διασκεδαση δεν ακυρωνει τις μελλοντικες ουτε ακυρωνεται απο τις προηγουμενες. Εμεις οι ανθρωποι αν διασκεδασουμε σημερα με εναν τροπο, πρεπει να διασκεδασουμε αυριο "αλλιως".

Εννοειται οτι παιρνουμε στοιχεια απο τον χαρακτηρα τους, οπως και εκεινοι απο τον δικο μας. Οσα εχω παρει απο τον σκυλο μου τα τελευταια 4 χρονια ειναι περισσοτερα απο οσα του εχω προσφερει σε μορφη τροφης + ιατρικης περιθαλψης.

Φιλια στο γλυκοσκυλο σου.

Υ.Γ. Τουλαχιστον ο δικος μου μοιαζει να ενδιαφερεται περισσοτερο για ουρα παρα για σκατα. Το προτιμω ετσι.

Coco είπε...

Βέβαια θησαυρός γι΄ αυτό τα γατιά μου αρπάζονται αν η μια ξεθάβει της άλλης

Nomad είπε...

Ναι, κι εγω έχω πάρει μερικά απ τα χούγια της. Οταν δω άνθρωπο με μαντήλα στο κεφάλι πέφτω στα τέσσερα για ν' ανέβει κι όταν μου κακοφερθούν τους φτύνω.

Θα σας θυμάμαι.

ou ming είπε...

x-ray, αν στα γενέθλιά σας πάτε να φυσήξετε τα κεράκια και κάνετε κι εκεί χου, υπάρχει πρόβλημα.

ανώνυμε, δεν το δοκιμάζετε; τα πλακάκια πάντως όταν κάνει ζέστη είναι σοφή επιλογή.

Καθόλου άβυσσος, θα μου επιτρέψετε να πω, βιολιστή. Ξέρουν τι θέλουν και το κάνουν. Απλά πράγματα.

dralion, και να ενδιαφερόταν για σκατά ο δικός σου, εκεί θα ατυχούσε μάλλον :) Αν βρεθούμε καμιά φορά, έχω κάτι φανταστικά κόκαλα να σου προσφέρω.

κοκό, αυτό ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει.

nomad, έχω ακούσει για σας, βέβαια. Τι μνήμη, τι μεγάλη αντοχή. Σκυλιά είστε.