13.3.07

Κουνήσου απ' τη θέση σου

Σε μια έρευνα που πραγματοποίησε το Ιατρικό Ινστιτούτο Ερευνών του Ουέλιγκτον διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο των ασθενών με θρομβωτικά επεισόδια ήταν υπάλληλοι γραφείου, οι οποίοι περνούσαν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους. Το διαβάζω αυτή τη στιγμή στην Ελευθεροτυπία online κάνοντας ένα διάλειμμα μπροστά στην οθόνη μου. Η ώρα 23.48 και δουλεύω σχεδόν απ' το πρωί. Ουφ, χρειάζομαι ένα τσιγάρο. Πού είναι ο καπνός μου; Έγινε καπνός.


(Όταν λίγα λεπτά αργότερα σηκώθηκα να βρω τον καπνό μου, ένιωσα το πόδι μου βαρύ. Αμέσως σκέφτηκα ότι είχα πάθει θρόμβωση. Ευτυχώς όμως έχω αυτή την υγιεινή συνήθεια να σηκώνομαι πού και πού να ψάχνω τον καπνό μου, να ανοίγω κανένα παράθυρο γιατί ντουμάνιασα ή να αδειάζω ένα τασάκι βουνό).

5 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Και τώρα τι προσπαθείς να αποδείξεις; Ότι παρά την υγιεινή ζωή έχεις σοβαρές πιθανότητες γιά θρόμβωση;

Πρέπει να κάνεις σοβαρές αλλαγές. Να εγώ ας πούμε πάω και μέχρι την τουαλέττα, πάω και πάρα πολύ συχνά μέχρι το ψυγείο όπου προμηθεύομαι σοκολάτες και άλλα γλυκίσματα τα οποία είμαι πεπεισμένη ότι μου κάνουν πάρα πολύ καλό -και πάντως σίγουρα θα με γλυτώσουν από τη θρόμβωση.

Yellow Kid είπε...

Κυρία Ου Μιγκ μας! Πρσοσοχή! Τι είναι αυτά που κάνετε με τα ανοιχτά παράθυρα; Θέλετε να πάθετε καμία πνευμονία; Οχι, καθήστε πίσω! Μη σηκωθειτε για κανέναν λογο, ακόμα και αν σκύλος, σας τρώει το κινητό σας!
Κυριώς μην διαβάζετε την Ελευθεροτυπία online! Θέλετε να πάθετε στραβισμό και γκαβίωση;

Κάντε ενα τσιγάρο, χαλαρώστε!
Καπνίστε το μαζί με φίλους.

ou ming είπε...

Ιφιμέδεια, αυτό με την τουαλέτα έχω ακούσει ότι είναι πολύ χρήσιμο. Αλλιώς μπορεί να σκάσεις λένε.

Yellow kid, γκαβίωση; χαχα. Μα γκαβίωση;

Αλεξάνδρα η μικρή είπε...

Η πολλή δουλειά τρώει την αφέντρα.

ou ming είπε...

Ευτυχώς κάποια στιγμή έρχονται οι εποχές των ισχνών αγελάδων και γίνομαι πάλι άνθρωπος.