29.9.09

Από ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα -που κύλησε μέσα σε ένα ποτάμι νύστας- μου έμεινε μία εικόνα: είχε γονατίσει δίπλα μας στο στρογγυλό τραπεζάκι και μέχρι να καταλάβω ότι ήταν εντελώς μεθυσμένος, έπιανε το τραπεζάκι σαν να ήταν τιμόνι του ΚΤΕΛ και έστριβε στις στροφές του βουνού, έτρεχε στον κατήφορο, χοροπηδούσαν από πάνω του οι παναγίτσες και οι άγιοι κι όλο πιάναμε το τραπεζάκι γιατί έγερνε επικίνδυνα με όλα τα μπουκάλια και όλα τα ποτήρια, και η Α. έπιανε κι αυτόν και τον ίσιωνε. Έγιναν κι άλλα χθες, αλλά αυτό μου έμεινε. Ένας άνθρωπος χωρίς έλεγχο απλώνει τα χέρια του σαν υπνωτισμένος σε κάτι που μοιάζει με τιμόνι, μια γυναίκα πιάνει έναν άντρα να μην πέσει κι αυτός γυρίζει ξαφνικά και με κοιτάζει με μάτια που λάμπουν παράδοξα νηφάλια μέσα σε ένα κόκκινο ασπράδι.

8 σχόλια:

x-ray είπε...

Φαντάσου τι θα γινόταν μέσα σε ένα ποτάμι δίψας.

Michael Sc είπε...

Ο εναγκαλισμός των δυο, που περιγράφεις, μου θύμισε Πίνα Μπάους.

Το να κουνάς τα χέρια σου σαν φτερά, μπορεί και να είναι πέταγμα.

:)

lemon είπε...

Ou να προσέχετε όταν μπαίνετε σε τέτοια επικίνδυνα. Άμα του φτιάχνατε κανένα καφέ, λέτε να σταματούσαν να λάμπουν πια τα μάτια του?

ou ming είπε...

x-ray, εσείς μιλάτε για δίψα, ο Michael Sc για πίνα, εγώ επιμένω: νύστα.

Michael Sc, καλώς ήλθατε. Το να κουνάς τα χέρια σου σαν φτερά, μπορεί βέβαια να είναι και κάποιο σελοτέιπ που σου έχει κολλήσει στα δάχτυλα.

Ας κόψω όμως τις εξυπνάδες, κοιτάξτε τι βρήκα εδώ:

Γεννημένη στο Solingen της Γερμανίας το 1940, η Πίνα Μπάους μεγάλωσε στο εστιατόριο των γονιών της. "Πέρασα πολύ χρόνο κάτω από τα τραπέζια: υπήρχε τόσος κόσμος και συνέβαιναν πάντα τόσα παράξενα πράγματα".

Lemon, κι αν έπινε, γιατί δεν είχε κανέναν να του προσφέρει ένα φλιτζάνι καφέ;

Michael Sc είπε...

"συνέβαιναν πάντα τόσα παράξενα πράγματα"

Πάνω ή κάτω από τα τραπέζια;

ou ming είπε...

Κάτω φαντάζομαι. Τα περίεργα πράγματα πάνω στα τραπέζια συμβαίνουν συνήθως στα μπουζούκια :)

Michael Sc είπε...

E, όχι μόνο στα μπουζούκια.
Παράξενα πράγματα πάνω στα τραπέζια, συμβαίνουν από την εποχή του Προκρούστη: Μην υποτιμάτε μια ολόκληρη συνομοταξία από χειροτεχνίτες, μαγείρους και εραστές.

ou ming είπε...

Αν δε υπάρχουν και τερμίτες, θα συμβαίνουν παράξενα πράγματα και μέσα στα τραπέζια.