24.4.09

βόλτα

Και μετά από τόσο καιρό, αναρωτιέμαι αν δεν γράφω επειδή έχει επηρεαστεί η ικανότητά μου να γράφω ή η ικανότητά μου να κρίνω αυτό που γράφω. Και μετά από εκείνη την κουβέντα, όπου μου είπε ότι ένα καλό γραπτό περιέχει πάντα μια έκπληξη, αναρωτιέμαι αν δεν μπορώ να βρω την έκπληξη σε ένα κείμενο ή αν η ζωή δεν με εκπλήσσει. Ή αν -ακόμη ίσως κι αυτό- έκπληξη είναι που δεν νιώθω την ανάγκη να την δω καταγραμμένη στο χαρτί. Μπορεί βέβαια απλώς να έχει έρθει η στιγμή να τσαλακώσω το χαρτί και να το πετάξω, να ανοίξω την πόρτα και να βγω μια βόλτα. Γιατί βέβαια -ναι βέβαια- η παύση των λέξεων δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη μουσική που γράφουν οι ανθισμένοι φωτοσυνθέτες την Άνοιξη.





8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να σας συμβαίνει και τίποτα άλλο, πράγμα ευκταίον, αλλά μου θυμίζετε εκείνη την ταινία στην μισή διάρκεια της οποίας έλεγε ο Γούντης (ένας είναι ο Γούντης) "I have a writer's block".

Κατά τα λοιπά, ένας Τσέχος συγγραφέας διατεινόταν κάποτε ότι πάντα "το καλύτερο κείμενό σου είναι στο καλάθι των αχρήστων".

Nomad είπε...

Καλή βόλτα, Ου.
Μην πολυαργήσεις για φαγητό.

ou ming είπε...

Μπλογκ ήθελα, λύκε, μπλοκ απέκτησα.
(Είστε κι εσείς της θρησκείας του Άχριστου;)

Nomad, στρώσε κι έρχομαι. Χμ;

jorge είπε...

Στις βόλτες λέμε ναι, και στο μπλόγκιν λέμε ναι

Σπύρος Γιανναράς είπε...

Πολύ καλό και βαθύ κείμενο Ου. Ισως τελικά τα κείμενα που μένουν να έχουν σημασία μόνο για κεινους που τα διαβάζουν κι όχι τόσο για κείνους που τα γράφουν. Οι οποίοι είναι οι ίδιοι γράφουν, δε γράφουν. Ο Γκάτσος, ας πούμε, δεν θα ήταν χειρότερος ή υποδεέστερος άνθρωπος αν δεν έγραφε. Σε φιλώ Ου. Να τα πούμε από κοντά.

ou ming είπε...

Χόρχε, έχω ποτέ αφήσει παραπονεμένο κανέναναι;

Ποετάστρε, "Οι οποίοι είναι οι ίδιοι γράφουν, δε γράφουν." Πολύ παρήγορο αυτό. Ναι, να τα πούμε :)

x-ray είπε...

Ο krishnamurti (σύνχρονος Ινδός φιλόσοφος) λέει να εκπλήζεσαι σαν παιδί, να ζείς τη στιγμή.
Για το σπορ αγοράζω ακόμα κιντερ σουρπραιζ :)
(πολύ καλοί οι Uakti)

ou ming είπε...

Αν θυμάμαι καλά, x-ray, βρήκατε έναν σκύλο-σουρπράιζ μέσα στο αβγό :)