5.11.08

Ο ωραίος της ημέρας


Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, πώς θα χειριστεί τα πολιτικά πράγματα. Βλέποντας όμως σήμερα το πρωί την ομιλία του μετά την εκλογή του, το ένα εκατομμύριο κόσμου που είχε γκρεμίσει κάγκελα και κλοιούς για να είναι εκεί, δεν μπορούσα να μην σκεφτώ ότι ένα από τα πιο δύσκολα έργα το έχει ήδη καταφέρει: να κάνει τόσους ανθρώπους να πιστέψουν από το Τίποτα στον Έναν, ένα κατόρθωμα σχεδόν θρησκευτικό.

10 σχόλια:

Διόνα είπε...

Κι εγώ είμαι αισιόδοξη, Ou ming. Δεν ξέρω αν είμαι και αφελής αλλά αισιόδοξη είμαι σίγουρα.

Περαστικός είπε...

Ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο που έχω διαβάσει ή ακούσει.

ou ming είπε...

Η αφέλεια και η αισιοδοξία είναι δυο στιγμές ξεκούρασης σε έναν κόσμο γεμάτο θηρία, Διόνα. Το χρειαζόμαστε.

Μεγάλη μου τιμή να το ακούω αυτό από εσένα, Περαστικέ :)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εγώ πάντως τον φobamaι, που θάλεγες κι εσύ

ou ming είπε...

Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω. Σκέφτομαι όμως ότι πού και πού καλό είναι ίσως να είμαστε δύσπιστοι και απέναντι στην ίδια μας τη δυσπιστία.

Σπύρος Γιανναράς είπε...

μπράβο ρε Ου. να ειμαστε δύσπιστοι στη δυσπιστία μας, αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να παραμένουμε άνθρωποι. Για να δούμε θα αποφύγει άραγε την εισβολή στον Ιράν ο νέος πρόεδρος;

raveionistis είπε...

Το θετικό είναι ότι κινητοποίησε πάρα πολλούς ανθρώπους - ειδικά πρωτοεισερχόμενους στην πολιτική - οι οποίοι πήραν ένα πρακτικό αποτέλεσμα στα χέρια τους, την εκλογή του Ομπάμα ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Πιθανότατα να απογοητευθούν όταν αντιληφθούν ότι η πολιτική πρακτική θα απέχει από τις ανάγκες και το όραμά τους. Όμως, πιά έχουν την εμπειρία του να μάχεσαι συλλογικά για κοινωνικές αλλαγές και να νικάς. Άντε μάζεψέ τους τώρα.

φραχτης είπε...

ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται ...

Ανώνυμος είπε...

Αχ καλέ ένας μαύρος πλανητάρχης! τι συγκινητικό για εμάς τους θολοκουλτουριάρηδες της κακιάς ώρας! ...

Προφανώς δεν έχετε ακούσει της δηλώσεις του για το Ισραήλ, το Ιραν κτλ...

Carlito είπε...

θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο παραπάνω..μάλλον δεν έχετε ακούσει τις δηλώσεις του για το Ιράκ και τον πόλεμο..Δε λέω γαμώ τη φάτσα έχει,πολύ συμπαθητική αλλά δείτε και λιγο ZEITGEIST ADDENDUM δε θα ξαναπιστέψετε κανέναν!!!!