1.11.08

Τις δύσκολες συζητήσεις ήθελα πάντα να τις κάνω σε καφέ ξενοδοχείων. Χωρισμούς και καταποντισμούς, εκεί. Ήθελα να βλέπω κίνηση γύρω μου, ανθρώπους περαστικούς, να σηκώνουν τις βαριές κουβέντες απ' τα χερούλια και να φεύγουν. Του έλεγα λοιπόν σε μια τέτοια συνάντηση, έπαιζα μάλιστα με ένα γαρύφαλλο, το μάδαγα, το μύριζα, το ξαναμάδαγα, το ξαναμύριζα, τον ρωτούσα λοιπόν αν θυμόταν εκείνη τη φορά που είχαμε πάει σε εκείνο το εστιατόριο, τα πιάτα ήταν εντυπωσιακά, άσπρες ζύμες φουσκωτές και μυρωδάτες, το λάδι τσιτσίριζε πάνω τους, ένα τραπέζι γεμάτο τέτοια πιάτα, όταν πιάσαμε τα πιρούνια και τα βυθίσαμε στον πρώτο μεζέ, ήταν σαν να τρυπήσαμε με καρφίτσα ένα μπαλόνι, ξεφούσκωσε η ζύμη, ύστερα και στο δεύτερο πιάτο τα ίδια και στο τρίτο τα ίδια κι έμενε ένα πράγμα ίσιο και άσπρο σαν χαρτί. Τότε γελούσαμε, μα τώρα, εκεί στο καφέ του ξενοδοχείου -εκεί που θα κανονίζαμε τους λογαριασμούς και τα κλειδιά- του το θύμισα, και τώρα ξεφουσκώσαμε, του είπα κι έπιασα απ' το πιάτο το λογαριασμό και σήκωσα το χέρι να πληρώσω.

8 σχόλια:

x-ray είπε...

Φφφφφού
(εντελώς ξεφούσκωτο σχόλιο).

ou ming είπε...

Φφφφφού ξελευθερία, x-ray.

eryx-t είπε...

ενώ ο λογαριασμός, ε; μια φλουδίτσα χαρτάκι και μόλις πας να το πιάσεις να το πληρώσεις, νααα! φουσκώνει και γίνεται όχι μπαλώνει, αλλά σωστό πεπόνι!

ο αποτέτοιος είπε...

αυτοί οι περαστικοί πάντα βοηθάνε. θα έπρεπε να αναγνωριστεί η αξία τους, να επιβραυευθούν για αυτό τους το λειτούργημα. ένα θερμό ευχαριστώ στους περαστικούς..

(μη μου δίνετε σημασία, τέτοια ώρα, τέτοια μεθυσμένα λόγια)

I.P.Potis είπε...

Σ'ευχαριστούμε για το λινκ
στην υγιά σου ένα ντρινκ.

Σπύρος Γιανναράς είπε...

Γιατί το γεγονός ότι πληρώνεις εσύ τον λογαρισμό σημειώνει και τονίζει τον χωρισμό; Μου αρέσει πολύ η διαπίστωση ότι η σχέση είναι απομάκρυνση τυ ζεύγους από τον πολύ κόσμο κι ο χωρισμός συνοδεύεται από την επαν-ανακάλυψη των άλλων.

x-ray είπε...

Ου; Μήπως φύσηξα πολύ δυνατά εδώ μέσα; (Μα και το κασκόλ έφυγε, τώρα που θα αρχίσουν τα κρύα).

ou ming είπε...

eryx-t, κάτι έχει πάει πολύ λάθος, ε;

αποτέτοιε, έχετε απόλυτο δίκιο. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Περαστικός.

ιπ.πότη, λυπάμαι για το λινκ, ξερίζωσα τη μισή μου σελίδα σήμερα.

ποετάστρε, τι ωραία που τα λες.

x-ray, είπαμε, έχουμε το κασκυλάκι.