8.7.08

Οι κότες οι αλλόκοτες

Πριν από μερικά χρόνια -την εποχή που έβλεπα ακόμη τηλεόραση- παρακολουθούσα ένα ντοκιμαντέρ για μια λευκή γυναίκα στην Αφρική, η οποία βοηθούσε τα ζώα. Δεν θυμάμαι σε ποια χώρα, δεν θυμάμαι τι ακριβώς έκανε, πάντως το είχε κάνει έργο ζωής να βοηθήσει τα ζώα εκεί, μακριά από την πατρίδα της. Μιλούσε η γυναίκα στο φακό και εξηγούσε και ήταν μια παχουλή κοπέλα, με μακριά αχτένιστα μαλλιά μέσα στη ζούγκλα, με ερεθισμένα μάγουλα ίσως απ' τα κουνούπια. Διαφημίσεις. Μια άλλη γυναίκα τρίβει με αγωνία τον καλλίγραμμο ποπό της και έχει κάνει έργο ζωής να απαλλαγεί από την όψη φλούδας πορτοκαλιού. Αυτό θα πει νοιάζομαι μόνο για τον κώλο μου.

Πήγαινα με το σκύλο μου σε ένα γήπεδο μπάσκετ κοντά στο σπίτι μου και τον αμολούσα και έτρεχε λίγο. Είναι ημίαιμο γλυκόσκυλο και αν δεν τρέξει, υποφέρει. Δύσκολο πράγμα στην περιοχή της Αθήνας που ζω. Πήγαινα ώρες που δεν ήταν κανείς. Το γήπεδο εντελώς παραμελημένο, δεν είχε ούτε καλάθι αχρήστων ανθρώπων. Από μια πόρτα που υπέθετα πως ήταν τουαλέτα έτρεχαν μονίμως κάτι μαύρα ζουμιά. Ένα πρωί, μόλις τον έλυσα και άρχισε να τρέχει, άκουσα μια φωνή από το πουθενά να λέει ότι δεν επιτρέπονται τα ζώα. Ήταν μια νέα υπάλληλος, έβγαλε το κεφάλι της από ένα σκοτεινό κτίσμα, της είπα, μου είπε, της είπα, στο τέλος είπε ότι οι γείτονες θα τηλεφωνήσουν στο δήμο αν δουν το σκύλο και θα βρει τον μπελά της. Έτσι είναι οι Έλληνες, της είπα, μου είπε, της είπα, η χώρα τους καίγεται και δεν κάνουν τίποτα και σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι αν δουν έναν σκύλο στο μπάσκετ. Κάτι μου είπε ξανά για τον μπελά της που τον είχε χάσει και θα τον έβρισκε, πήρα το σκύλο και φύγαμε. Η ίδια τρελή λογική ως πολιτική σε μια σειρά από λινκς.

46 σχόλια:

Lion είπε...

Καλημερα,
δεν ξερω γιατι, αλλα βρισκω σχεδον ολες τις γυναικες που αφιερωνουν την ζωη τους στο να βοηθησουν ζωα και παιδια *πολυ* πιο ελκυστικες απο εκεινες που αφιερωνουν την ζωη τους στον ποπο τους (και το στηθος τους και τις υπολοιπες ανατομικες τους λεπτομερειες).
Λες να χρειαζομαι γιατρο Ου;

Τουλαχιστον διαπιστωνω μια καλυτερευση στην ανοχη απεναντι στα σκυλια. Πριν μερικα χρονια με εδιωχναν απο ταβερνες, αν ειχα τον σκυλο μαζι. Φετος δεν με εχουν διωξει (ακομα; ) απο πουθενα.

Ιφιμέδεια είπε...

Είμαι σίγουρη ότι θα δώσετε καινούργιο νόημα στο Αντάρτικο Πόλεων.

Μην πτοείστε. Παραλογισμός είναι θα περάσει.

ou ming είπε...

Καλημέρα dralion,
εδώ που μένω εγώ ο κανόνας είναι ότι αγαπάμε τα ζώα με πατάτες. Τα λες πολύ καλύτερα από μένα, για αυτό παραπέμπω στο μπλογκ σου. Απλώς μου φαίνεται τελείως τρελή αυτή η ιστορία, να μην επιτρέπεται ουσιαστικά να υιοθετούνται ζώα στο εξωτερικό και ταυτόχρονα η ζωή τους να είναι εγγυημένα κόλαση εδώ.

(Όχι, δεν χρειάζεσαι γιατρό :)

Να πω κάτι αισιόδοξο όμως που έμαθα από έναν οδηγό λεωφορείου. Μου είπε ότι επιτράπηκε να μπαίνουν ζώα -οι σκύλοι με φίμωτρο- στον ηλεκτρικό. Δεν το έχω διασταυρώσει, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει.

ou ming είπε...

Ωχ, ιφιμέδεια, άλλαξα τη σειρά των σχολίων.

Ελπίζω να περάσει ο παραλογισμός.

x-ray είπε...

Έχω καταλάβει ότι γενικώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σαν τα μαύρα ζουμιά της τουαλέτας, τρέχουν χωρίς να βλέπουν άλλο χρώμα πέρα απο το μαύρο τους.

Spy είπε...

"εδώ που μένω εγώ ο κανόνας είναι ότι αγαπάμε τα ζώα με πατάτες"

Μα δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περιγραφή της κουλτούρας των πολυκατοικιών, από αυτή τη φράση...

Περαστικός είπε...

Φοβάμαι Ou Ming ότι ο λόγος που δεν είδες καλάθι αχρήστων είναι ότι ζούμε μέσα του. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Dralion τα λέει καλά στο post του.

Nomad είπε...

Ουφ! Ευτυχως πρόκαμα και στείρωσα τη σκύλα και τη γάτα!

(Υπήρξε εποχή με 6-7 σκυλοκουταβα - γατοκουταβα, πλας τις μαμαδες. Ισόβια θα με έστελνε ο Κιλτίδης! )

(για να γίνεις πολιτικός θα έπρεπε να υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση ότι εξετάστηκες για ανοια κι ότι ο ραφτης σου δεν θα σου ράψει ποτέ τσέπες στο σακάκι, τελος)

βιολιστης στη στεγη είπε...

Τί περιμένεις σε μιά χώρα που η έννοια "φιλοζωία", είναι ταυτόσημη με είδος ψυχικής ασθένειας;

φραχτης είπε...

με την σειρα μου θα σας παρεπεΜΠΑ εις την διαφημισιν με το αγορι που τρωει παγωτακι , στην παραλια με το σκυλακι του .
επισης μην εξηγητε τα ευκολος ενοουμενα στους δημοσιους υπαλληλους,
δημιουργητε λογογραφιοκρατεια .
χαδι στο γλυκοσκυλο σας ,κατω απο το σαγονι!

ou ming είπε...

Πολύ χαίρομαι που αγαπάτε τα ζώα χωρίς πατάτες :)

Σημαντικό είναι νομίζω να γνωρίζει κανείς αυτά που γράφουν στο δελτίο τύπου η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η CIDAG. Δείτε το σχετικό λινκ και ενημερώστε και τους γνωστούς/φίλους σας που έχουν ζώα. Δεν χρειάζεται να χορεύουμε τον κάθε αλλόκοτο σκοπό που παίζει ο καθένας.

eryx-t είπε...

Εγώ που τη ζωή μου την κάνει κόλαση ένας σκύλος στο απέναντι μπαλκόνι τί πρέπει να κάνω; Οι φωνές του έρχονται κάθε τόσο σαν καταιγισμός από πετριές στο κεφάλι μου. Τί φταίω να υπομένω αυτο το μαρτύριο;
Εγώ πάντως παρόλο που μεγάλωσα με ζώα (και κήπο) πιστεύω ότι τα κατοικίδια χειροτερεύουν το αστικό περιβάλλον σημαντικά (ειδικά αυτό της Αθήνας). Και πολύ συχνά υποφέρουν κι αυτά αποκλεισμένα σε κλειστούς ή περιορισμένους χώρους όπως προφανώς ο σκύλος απέναντί μου, και σε ζωές αφύσικες γι αυτά.

Κατά τη γνώμη μου πάντα, τα κατοικίδια έχουν ρόλο και δυνατότητα αρμονικής ένταξης στα χωριά και στα εξοχικά σπίτια. Εμείς οι άνθρωποι των πόλεων, αντί να κάνουμε τα ζώα εξαρτήματα της ζωής μας, που ίσως να είναι και βάρβαρο από μια άποψη, θα ήταν πολύ καλύτερα να αναζητούσαμε την επαφή με τη φύση λίγο παραέξω. Απολαμβάνοντας την ομορφιά των άγριων ζώων, σεβόμενοι την διαφορετικότητά τους από εμάς και προστατεύοντάς από ... τον άνθρωπο βέβαια.

ou ming είπε...

Στην πόλη υπάρχουν σκύλοι, γάτες, ποντίκια, περιστέρια, μύγες, κατσαρίδες κτλ κτλ γιατί τυχαίνει να είμαστε ένα σύστημα όλοι μαζί. Σαφώς κακοπερνάνε στις πόλεις που φτιάξαμε, όπως κι εμείς. Αν ο σκύλος απέναντί σας γαυγίζει έχει πάθει μάλλον το ίδιο πράγμα που θα πάθαινε ένα παιδί αν έμενε πολλή ώρα μόνο του ή βαριόταν και το' ριχνε στο κλάμα. Κάποιος ευθύνεται για αυτό, σίγουρα όχι ο σκύλος. Τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα δεν σας ενοχλούν; Δεν μιλήσατε για αυτά καθόλου. Εντύπωση μου κάνει που δεν νιώθετε ότι αυτά υποβαθμίζουν τη ζωή σας. Για να μην μιλήσουμε για τους ανθρώπους δηλαδή. Φυσικά, έτσι το βλέπω εγώ.

ou ming είπε...

τώρα που το ξανασκέφτομαι, κακοπερνάνε οι κατσαρίδες;

ou ming είπε...

ή οι μύγες;

ou ming είπε...

αμ τα ποντίκια;

ou ming είπε...

για αυτό δεν γαβγίζουν στα μπαλκόνια θα μου πείτε.

x-ray είπε...

Οι δικές μου κατσαρίδες κακοπερνάνε! Καμιά φορά τις βλέπω ανάποδα (πόδια προς τα πάνω). Άντε ώρα να την κάνουν για χωριό.

eryx-t είπε...

Μα φυσικά δε φταίει ο σκύλος απέναντι αφού τον έχουνε μαντρώσει σε ένα μπαλκόνι. Εγώ στη θέση του θα έκανα πολύ-πολύ περισσότερη φασαρία!
Γι αυτό ακριβώς θα προτιμούσα να απαγορεύεται να τον έχουν εκεί.

Και φυσικά τα μηχανάκια με ενοχλούν συχνά, αλλά σπάνια στο δρόμο μου (άσε που έχω κι εγώ ένα). Όπως και να έχει τσαντίζομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τα ιδιαίτερα θορυβώδη δείγματά τους να κυκλοφορούν ανενόχλητα.

Και φυσικά οι άνθρωποι είναι η κόλαση. Αλλά αστικό περιβάλλον είναι εκεί που ζουν πολλοί άνθρωποι κολλητά. Και το να μη γίνεται κόλαση είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και τα κατοικίδια, το κάνουν αυτό δυσκολότερο. Για φαντάσου να πάρω εγώ ένα πρόβατο που έχω ας πούμε νεοζηλανδική καταγωγή... θα πρέπει να ανεχθούν οι γείτονές μου τη μυρωδιά; γιατί να ανέχομαι εγώ τα γαυγίσματα;

Καλά, κατσαρίδες, ποντίκια κλπ μπορεί να καλοπερνάνε αλλά από την άλλη εμείς δε θεωρούμε ότι έχουν "ψυχή" (όπως οι γάτες και τα σκυλιά) οπότε τα εξολοθρεύουμε ανενδοίαστα (παρόλο που τα ποντίκια π.χ. και θηλαστικά είναι και ήρωες ατριστουργημάτων τύπου Ρατατούγι).

ou ming είπε...

Μα απαγορεύεται να τον έχουν εκεί, eryx-t. Απαγορεύεται να ζουν τα κατοικίδια σε ταράτσες, μπαλκόνια, πιλοτές πολυκατοικιών. Από το νόμο το ζώο πρέπει να ζει μέσα στο διαμέρισμα. Από το νόμο είναι επίσης ο ιδιοκτήτης υποχρεωμένος να μαζεύει τα κακά του σκύλου του από το δρόμο. Δεν το κάνει. Και δυστυχώς μετά την πληρώνουν τα αδέσποτα. Αυτό όμως είναι ένα γενικό πρόβλημα και αφορά τη στάση του Έλληνα απέναντι σε όλα τα πλάσματα, με τα οποία συμβιώνει. Και αντί οι αρχές να φροντίσουν για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που πραγματικά θα ανακούφιζε πολλά ζώα, τα βάζουν με τους ανεμόμυλους.


Υ.Γ.: Δεν είναι κατοικίδιο το πρόβατο. Φαγητό είναι :)

Lion είπε...

Καλησπερα,
επιβεβαιωνω το τελευταιο σχολιο της Ου. Ο νομος υπαρχει και ο νομος απαγορευει ρητα το να ζει ενα σκυλι σε μπαλκονι (ορθοτατα).

Αγαπητε eryx-t, δεν εχεις παρα να κανεις μια καταγγελια στην Νομαρχια (οχι στην Αστυνομια, ΔΕΝ ειναι αρμοδιοι - ελληνικη παρανοια).
Η καταγγελια παρακαλω να ειναι εναντιον του γειτονα σου, οχι εναντιον του σκυλου.

Φυσικα και δεν πρεπει να ζουν τα σκυλια στα μπαλκονια. Αλλα τα σκυλια ειναι τα τελευταια που ρωτηθηκαν.

φραχτης είπε...

χρησιμοποιουσα γαντια μιας χρησης
,σαν αυτα που εμπεριεχονται στις συσκευασιες βαφης μαλλιων, για το μαζεμα των ναρκων που αφηνουν τα ζωακια μας.
πολυ πρακτικα .e

ou ming είπε...

Ελπίζω να μην έχετε κομμωτήριο. Δεν θέλω να σκέφτομαι τη συνέχεια.

eryx-t είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο που μου αναφέρετε. Περί της παρανομίας. Πριν προβώ σε καταγγελία ίσως έχω κάποια περιθώρια συνεννόησης (κάποια επιστολή ας πούμε). Ευχαριστώ πάντως.

Όσο για τα πρόβατα, αυτή ήταν και η πιο σημαντική αρχικά λειτουργικότητα των κατοικιδίων: φαί! Ο νόμος δηλ. το ξεκαθαρίζει, οτι δεν μπορώ να έχω ένα για κατοικίδιο;

ou ming είπε...

Ο νόμος μιλάει για ζώα συντροφιάς. Δείτε εδώ: http://tinyurl.com/6kku7v

ou ming είπε...

(θεέ μου, πώς το' γραψα έτσι το πιλοτές; πυλωτές εννοούσα)

eryx-t είπε...

και πάλι ευχαριστώ, με γλιτώσατε και από το ψάξιμο!

για την πυλωτή... κι εγώ σκέφτηκα "περίεργο, αλλά για να το γράφει έτσι η ou ming, κάτι θα ξέρει... ας ο ελέγξω μια άλλη φορά..."

Ανώνυμος είπε...

Ισως στο παρατημενο αυτο βρωμικο γηπεδο μπασκετ που αναγκαζεσαι να πηγαινεις το σκυλο σου να τρεχει, να αναγκαζονται να πηγαινουν και παιδια να παιξουν μπασκετ. Και μερικες φορες αν διδικουν ενα ρημπαουντ, γλυστραν και πεφτουν... Μπορει καποια παιδια να τα ενοχλει να σερνουν τα μουτρα τους στα τσισα και κακακια του σκυλου (προσθετικα στις οποιες αλλες βρωμιες εχει το μερος)...

Δεν αποκλειω, σε πολλους αθλητες, ειδικα μικρης ηλικιας να μην τους ενοχλει η και να τους αρεσει... Αλλα καλυτερα ρωτα τους πρωτα. Οπως (φανταζομαι) θα πρεπει να κανουν και αυτοι αν πριν παιξουν μπασκετ μεσα στο σπιτι σου λογω ελλειψης αλλου χωρου.

ou ming είπε...

Ναι, πηγαίνουν και παιδιά, αλλά άλλες ώρες.
Τον πήγαινα για να τρέξει. Τα υπόλοιπα τα έκανε αλλού. Για περιπτώσεις ατυχήματος είχα πάντα σακούλα.
Εφόσον επιτρέπεται να έχω σκύλο στην πόλη, χρειάζομαι και έναν χώρο για να τρέχει. Δεν έχω αυτοκίνητο -για το καλό της πόλης είναι αυτό- οπότε δεν μπορώ να πάω στο δάσος π.χ. Αφήστε δηλαδή που έχουν καεί τα περισσότερα εδώ γύρω.
Ούτε εμένα μου αρέσουν οι ακαθαρσίες των ζώων στο δρόμο, αλλά μην χάνουμε και το μέτρο. Δεν είναι καρκινογόνες και δεν προκαλούν βλάβες, όπως π.χ. τα καυσαέρια ή η χλωρίνη που χρησιμοποιείται κατά κόρον.

ou ming είπε...

χμ:

πιλοτή η [pilotí] O29 : ελεύθερος χώρος, που σχηματίζεται στο ισόγειο ενός κτιρίου από τις κολόνες που το συγκρατούν: H ~ χρησιμοποιείται συνήθως ως χώρος παρκαρίσματος. [λόγ. < γαλλ. pilotis (αρσ.) μεταπλ. σε θηλ. κατά τα άλλα ουσ. σε -η παρετυμ. πύλ(η) -ωτή, θηλ. του -ωτός]

Τριανταφυλλίδης On-Line

Ανώνυμος είπε...

> Εφόσον επιτρέπεται να έχω σκύλο στην πόλη, χρειάζομαι και έναν χώρο για να τρέχει. Δεν έχω αυτοκίνητο -για το καλό της πόλης είναι αυτό- οπότε δεν μπορώ να πάω στο δάσος π.χ.

Και για το μπανιο του; Στο κοντινο δημοτικο κολυμβητηριο με προφορικη υποσχεση οτι δεν θα κανει τσισα του μεσα στην πισινα;
Βλεπετε που το παω, αν και με μεγαλη δοση υπερβολης...

(και τα παιδακια δεν εχουν επισης αυτοκινητο)

ou ming είπε...

Κοιτάξτε, αν έχετε τεράστιο πρόβλημα με τα σωματικά υγρά, ούτε η προφορική υπόσχεση των άλλων κολυμβητών σάς καλύπτει.

Ανώνυμος είπε...

Τεραστιο δεν ξερω... αλλα οντως παραδεχομαι οτι το μακροβουτι πχ σε ατοφια κατουρα δεν ειναι το καλυτερο μου (προσωπικη αποψη, δεν θελω να ειμαι απολυτος, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα κλπ)

Ελπιζεις ομως οτι σε ενα κολυμβητηριο, σε ενα μπασκετ κλπ ο εγκεφαλος, η κατανοηση των κανονων, η παιδεια των κολυμβητων να μπορει να επιβληθει των φυσικων αναγκων τους και να κρατηθουν (πολλοι απο αυτους τουλαχιστον) απο το να κατουρησουν η να χεσουν εκει επιτοπου, γιατι εχουν επιγνωση του που βρισκονται (η εστω μερικοι ντρεπονται τους αλλους που τους κοιτανε στις μπασκετες η το ειδικο υγρο σε μερικες πισινες που κοκκινιζει το κατουρο δημιουργοντας μια κοκκινη λιμνη γυρω μας).

Νομιζω οτι εχετε καταλαβει τι εννοω και τζαμπα σοφιστιο-λογειτε: Αυτο που θα μας βολευε (πχ ελλειψει αυτοκινητου) μπορει να ξεβολευει ολους τους υπολοιπους. Βασιζομαστε ολοι στην ανατροφη και κοινη λογικη για να βρουμε μια χρυση τομη. Αν αυτη ειναι "γιατι οχι σκυλος μεσα σε κολυμβητηριο ...ποιος μπορει αλλωστε να αποκλεισει το ενδεχομενο και καποιοι αθλητες να κατουρανε εκει... οποτε τι πειραζει το σκυλακι?" τοτε οι δικες μας απεχουν αρκετα.

ou ming είπε...

Οι δικές μας (δεν κατάλαβα ποιες) απέχουν όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Το θέμα του σκύλου και του κολυμβητηρίου εσείς το σκεφτήκατε, λύστε το κιόλας γιατί δεν μπορώ αυτή τη στιγμή, κατουριέμαι.

Περαστικός είπε...

Ανώνυμε, η Ou Ming θίγει με τον επιτυχημένο τρόπο της την έλλειψη ανοχής προς τα ζώα στη χώρα μας, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για αυτά μπορεί να είναι οι χειρότεροι βρωμιάρηδες. Ζούμε με δική μας ευθύνη σε ένα άθλιο περιβάλλον και κάποιοι από εμάς επιλέγουν να στοχοποιούν τα ζώα τα οποία είναι τα μόνα που δεν ευθύνονται, ενώ όλοι δεχόμαστε την καφρίλα που μας περιτριγυρίζει.

Θέση 1: Το να έχεις κάποιος ένα ζώο για συντροφιά είναι αρχαίο δικαίωμα.

Θέση 2: Σε κάθε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ πόλη, υπάρχουν χώροι και πάρκα όπου άνθρωποι και ζώα, χωρίς να πρέπει να πάρουν το αυτοκίνητό τους, μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και χωρίς να ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ.

Θέση 3: Αδυνατώ να διακρίνω σε όλα όσα έχεις γράψει μια σαφή τοποθέτηση. Παρατηρώ ωστόσο ότι χρησιμοποιείς τα πιο εξωφρενικά παραδείγματα παραβιάζοντας κάθε καλοπροαίρετο περιθώριο αναλογίας και, εν συνεχεία, αρπάζεσαι από λεπτομέρειες και σημασίες που επιλέγεις εσύ στα σχόλια των άλλων αγνοώντας τον πραγματικό τους χαρακτήρα και στήνοντας ουσιαστικά ένα διάλογο με τον εαυτό σου (κανένας δεν υποστήριξε την παρουσία σκυλιών σε κολυμβητήριο). Θα έλεγα μάλιστα, ότι η συμπεριφορά σου αυτή αποσκοπεί μάλλον στην παρενόχληση και θυμίζει τρολ, αν έχεις γνώση του όρου.

Κλείνω συμβουλεύοντάς σε να ασχοληθείς περισσότερο με ένα πιο φλέγον πρόβλημα που σχετίζεται με το κατούρημα που τόσο πολύ σε έχει απορροφήσει. Το πώς θα γίνει να σταματήσουμε τα ανθρωποειδή που κατουράνε στο δρόμο και σε σκοτεινές γωνιές και που σίγουρα υπερβαίνουν κατά πολύ σε αριθμό τα ζώα, προσδίδοντας σε διάφορες περιοχές της πόλης μας αυτό το ιδιαίτερο άρωμά της που τόσο ταιριάζει στην αισθητική της και στην αισθητική της παρουσίας σου εδώ μέσα. Κοινώς, παίρνω το θάρρος να πω, τράβα κατούρα αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Με λιγα λογια βρισκετε λογικο το σκυλακι να συνεχισει να κατουραει στο μπασκετ, μια που αποφασισατε να παρετε κατοικιδιο σε μια δυσκολη πολη και δεν οδηγειτε.

Βεβαια, σε μια δυσκολη πολη σαν αυτην, το ιδιο επιχειρημα μπορει να επικαλεστει οποιοσδηποτε για οτιδηποτε. Οπως πχ αυτος που παρκαρει παρανομα (εχει δικαιωμα να εχει αυτοκινητο, δεν εχει ιδιοκτητο γκαραζ, τον ξεβολευει να περπαταει μακρια, ειχε ηδη και αλλα διπλοπαρκαρισμενα, η πολη δεν του παρεχει δημοσια παρκινγκς, η δημοτικος αστυνομος του ειπε να μην το κανει, αλλα και τι πειραζει δηλαδη?)

Συνεχιζω να διαφωνω αλλα μη σας πτοει και ξεβολευεστε. Οπου βρειτε προχειρο μπασκετ, βολευτειτε. Οποια λογικη ναναι, αρκει να βγει η βολη μας πανω απο ολα.

Ανώνυμος είπε...

Και ενα κυριως προς τον Περαστικο:

Ενταξει, το δεχομαι οτι το παραδειγμα μου με το κατουρημα σε κολυμβητηριο ηταν τραβηγμενο και παραλογο. Το δεχομαι οτι και το να κατουραει το σκυλι της ouming σε φυλασσομενο γηπεδο μπασκετ ειναι ρεαλιστικο και λογικο με τις παρουσες συνθηκες.

Ειναι ας πουμε οι λογικες των 2 ακρων.

Για τα αλλα γηπεδα (που ειναι καπου στην μεση) τι σκεφτεστε?

Κακακια/τσισακια σε γηπεδο ποδοσφαιρου, μπασκετ, χοκει επι παγου, τενις, γυμναστηρια ενοργανης ειμαστε οκ στο κατουρημα τους? Πανε προς της ou ming την λογικη η προς την δικη μου?

ou ming είπε...

Το παρατραβήξατε και είστε ασυνεννόητος/η. Δεν νομίζω ότι προσέχετε τι γράφω. Τον σκύλο μου τον πήγαινα εκεί για να τρέξει. Τα υπόλοιπα -το είπα αυτό- τα έκανε αλλού. Δεν θα το ξαναπώ. Δεν είμαι υπέρ του να χέζουν τα σκυλιά όπου νά' ναι. ΟΚ; Ξαναδιαβάστε το αυτό σας παρακαλώ, εμπεδώστε το και προσπαθήστε να ξεκολλήσετε. Εκτός αυτού, καλύτερα επικεντρωθείτε στις βλάβες που προκαλούν στο περιβάλλον τα καυσαέρια, οι χλωρίνες, τα φυτοφάρμακα, τα πλαστικά, ο υπερπληθυσμός κτλ. Τα τσίσα των σκύλων δεν συμβάλλουν στην κατρακύλα που έχει πάρει ο πλανήτης. Άλλα είναι τα σοβαρά θέματα. Επίσης, αφού είστε τόσο ευαίσθητος/η, και τα δικά σας απόβλητα στη θάλασσα καταλήγουν. Δεν ξεκινάτε από εκεί;

Περαστικός είπε...

Ανώνυμε, εξακολουθείς να επιχειρηματολογείς παραπειστικά: "Με λιγα λογια βρισκετε λογικο το σκυλακι να συνεχισει να κατουραει στο μπασκετ". Κανένας δεν υποστήριξε αυτή τη θέση, αυτή υπάρχει μόνο στη φαντασία σου. Θα συμφωνήσεις ότι είναι βέβαια λίγο ειρωνικό να μπαίνεις σε ένα εγκαταλελειμένο χώρο, με σκουπίδια και ανθρώπινες ακαθαρσίες, όπως τον περιγράφει η Ou Ming, που έστω έχει δυο μπασκέτες, για να ΤΡΕΞΕΙ ΛΙΓΟ (και όχι για να χέσει η να κατουρήσει) ο σκύλος σου και ξαφνικά να εμφανίζεται κάποιος και να σου λέει ότι δεν επιτρέπεται ο σκύλος, για να μη λερωθεί ο χώρος ή απειληθεί η υγεία των παιδιών που θα παίξουν κάποια στιγμή εκεί, ενώ ταυτόχρονα γύρω επικρατεί αυτή η ωραία κατάσταση. Αυτή την ειρωνεία έθιξε νομίζω η Ou Ming, η οποία συμβαίνει να γνωρίζω ότι είναι από τους ιδιοκτήτες ζώων που συμπεριφέρονται με απόλυτη υπευθυνότητα και πάντα κυκλοφορούν με τα απαραίτητα σύνεργα για να μαζεύουν τα «επισκεπτήρια» του σκύλου τους.

Οι άνθρωποι στη χώρα μας ζουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη σε ένα βρώμικο και πανάθλιο περιβάλλον, με μηδενική ποιότητα ζωής και ξεσπούν τη δυσαρέσκειά τους και το κόμπλεξ τους στον πρώτο άνθρωπο που θα δουν με ένα ζώο. Η θέση της γυναίκας που φυλούσε το χώρο είναι χαρακτηριστική «θα παραπονεθούν οι γείτονες». Πού είναι αυτή οι γείτονες να διαμαρτυρηθούν για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν αρτιμελείς και αναπήρους ή για αυτούς που πετούν σκουπίδια στο δρόμο ή για αυτούς που ουρούν μεθυσμένοι τα βράδια όπου βρουν; Μήπως είναι και οι ίδιοι υπεύθυνοι για αυτές και άλλες χειρότερες συμπεριφορές, αλλά ενοχλούνται από την παρουσία και μόνο ενός ζώου; Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς με τη θέση της ιστολόγου, αλλά δεν μπορείς να παραποιείς τη θέση της λέγοντας, περίπου, ότι υποστηρίζει το να κατουράει ο σκύλος της, για να υπερβάλω και εγώ, μέσα στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ - ή όπως αλλιώς γράφεται- σε βραδιά αγώνα της εθνικής ομάδας εφήβων μπάσκετ.

Καταλαβαίνεις τώρα τι είναι εκνευριστικό και εσφαλμένο σε αυτά που γράφεις ανώνυμε; Δεν αντεπιχειρηματολογείς στο κείμενο της Ou Ming αλλά σε ένα φανταστικό κείμενο που έχεις εσύ μέσα στο μυαλό σου ή που κινούμενος από επιθετικότητα θέλεις να πιστέψουν οι άλλοι ότι είναι η ουσία του κειμένου της Ou Ming. Ενδεχομένως να παρασύρθηκες και ο ίδιος από την εμπάθειά σου, που είναι προφανής, αφήνοντας στην άκρη τη λογική επεξεργασία του πραγματικού κειμένου και της ουσίας του.

Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για να τη λάβεις υπόψη σου την επόμενη φορά που θα πας σε κάποια παραλία για μπάνιο. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιοι να διαμαρτύρονται σε μια παραλία όταν δουν κάποιο σκύλο από φόβο ότι θα «μαγαρίσει» τη θάλασσα αν κάνει μπάνιο. Σε ενημερώνω, πληροφοριακά, ότι οι σκύλοι ΔΕΝ κατουράνε μέσα στη θάλασσα. Οπότε, αν κολυμπήσεις σε κάποια ασυνήθιστα «ζεστή» περιοχή, θα ξέρεις ότι κολυμπάς στα περιεχόμενα της ουροδόχου κύστης κάποιου ανθρώπου που μπορεί να τον ενοχλεί η παρουσία ενός σκύλου εκεί κοντά. Καλές βουτιές!

Περαστικός είπε...

Το πρόβλημα της ιστολόγου, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, δεν είναι καν ότι πρέπει ντε και καλά να μπαίνει σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ για να κάνει βόλτα ο σκύλος, το πρόβλημα που θίγει με το παράδειγμα είναι τα εσφαλμένα και υποκριτικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας και φυσικά και η έλλειψη χώρων για ζώα με τους συνοδούς τους. Και μια λεπτομέρεια που δείχνει ότι ούτε καν διαβάζεις με προσοχή αυτό στο οποίο θέλεις να απαντήσεις, γράφεις "...σε φυλασσομενο γηπεδο μπασκετ", εμ, δεν ήταν καν φυλασσόμενο, τι γράφει η Ou Ming: "Πήγαινα ώρες που δεν ήταν κανείς. Το γήπεδο εντελώς παραμελημένο... ένα πρωί, μόλις τον έλυσα και άρχισε να τρέχει, άκουσα μια φωνή από το πουθενά να λέει ότι δεν επιτρέπονται τα ζώα. Ήταν μια νέα υπάλληλος, έβγαλε το κεφάλι της από ένα σκοτεινό κτίσμα". Ένας ελεύθερης πρόσβασης, ανοικτός χώρος, γιατί θα έπρεπε ένας ιδιοκτήτης σκύλου να θεωρήσει εκ των προτέρων ότι δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση σε αυτόν;

x-ray είπε...

Καλά τα λέτε. Αν όμως ο/η ανώνυμος δεν έχει ιδέα από κατοικίδια και έχει τετράγωνη λογική (μπορεί και να μην ξέρει να διαβάζει) ότι και να λετέ, πάλι για το κατούρημα θα γράψει.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός αυτού, καλύτερα επικεντρωθείτε στις βλάβες που προκαλούν στο περιβάλλον τα καυσαέρια, οι χλωρίνες, τα φυτοφάρμακα, τα πλαστικά, ο υπερπληθυσμός κτλ. Τα τσίσα των σκύλων δεν συμβάλλουν στην κατρακύλα που έχει πάρει ο πλανήτης. Άλλα είναι τα σοβαρά θέματα. Επίσης, αφού είστε τόσο ευαίσθητος/η, και τα δικά σας απόβλητα στη θάλασσα καταλήγουν. Δεν ξεκινάτε από εκεί;


Εννοειται δηλαδη να μην κατουραω στα φυλασσομενα μπασκετ ακομα και αν ειναι σε ασχημη κατασταση η δεν εχω αυτοκινητο ?


Εξω η πλακα...Αυτη η τακτικη αμυνας (Ολοι κλεβουν την εφορια, γιατι να μου την πουν εμενα? Οι χλωρινες μολυνουν τον υδροφορο οριζοντα, το σκυλακι μου σας μαρανε; Ολοι παρκαρουν παρανομα το δικο μου αυτοκινητακι σας πειραξε;) δε στεκει. Απο το Δημοτικο.

Και για καποιον που το εγραψε: Οι σκυλοι (οπως και εμεις) κατουρανε στη θαλασσα. Καρα-γκαραντι. (Νατιοναλ Τζεογκραφικ. Γκουγκλ)

Περαστικός είπε...

Ανώνυμε, είναι το τελευταίο σχόλιο που σου αφιερώνω από την πλευρά μου, καθώς προτιμώ πιο παραγωγικές χρήσεις για το χρόνο μου. Ένας σκύλος ή οποιοδήποτε άλλο πλάσμα που κατουράει, σε γενικές γραμμές, δεν υποπίπτει σε κάποιο αδίκημα ή ηθικό ατόπημα, δεν καταστρέφει το περιβάλλον και σίγουρα το κατούρημα είναι κάτι αναπόφευκτο και φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόρριψη τοξικών ουσιών στο περιβάλλον από ένα υποτίθεται νοήμον πλάσμα. Η ιστολόγος ποτέ δεν επιχειρηματολόγησε για το ότι έχει το απόλυτο δικαίωμα να πηγαίνει τον σκύλο της να κατουράει ή γενικά να τον πηγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία ούτε ήταν αυτό το θέμα της ανάρτησής της. Το περιστατικό που αφηγήθηκε, ήταν για εμένα, τουλάχιστον, ενδεικτικό για την υποκριτική και συμπλεγματική στάση ορισμένων ανθρώπων απέναντι στα κατοικίδια ζώα και όσους τα φροντίζουν, ίσως και η έλλειψη χώρου. Την πληροφορία που αναφέρεις δεν την εντόπισα και έχω κάθε λόγο να αμφιβάλλω για το αν λες αλήθεια, αλλά ακόμη και αν έχεις δίκιο και αν ενημέρωσαν εμένα λάθος, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς δεν είναι ουσιώδες για τις θέσεις μου. Τουλάχιστον, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι σκύλοι δεν φοροδιαφεύγουν και ότι κάποιοι άνθρωποι κατουρούν στη θάλασσα, ανάμεσα σε άλλους λουόμενους.

Στη θάλασσα, κατουράνε επίσης σίγουρα τα ψάρια, οι φάλαινες και τα περισσότερα άλλα πλάσματά της, όπως και χέζουν (καρατσεκαρισμένο), χωρίς βέβαια να καταστρέφουν το οικοσύστημα όπως οι τεράστιες και συγκεντρωμένες ποσότητες των ανθρώπινων αποβλήτων. Η ουσία είναι η εξής, τα ζώα έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν δίπλα μας και να μοιράζονται τον κόσμο μας. Υπεύθυνος για την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ο άνθρωπος, όπως και για την εκτόπιση από το φυσικό περιβάλλον τους και την εξαφάνιση αναρίθμητων ειδών, όπως και για τις συνθήκες στις οποίες ζει ο ίδιος. Τέλος για εμένα.

Ou Ming, αυτό το οποίο κάνει ο ανώνυμος σχολιαστής, με τα συνεχή, παραπειστικά σχόλιά του, γεμάτα με επαναλήψεις των ίδιων και των ίδιων ανουσιοτήτων, και την εμμονή του με το κατούρημα (για να καταλήξει πού; Ότι οι σκύλοι δεν έχουν θέση δίπλα μας όπως είχαν εδώ και χιλιάδες χρόνια, εκτός αν έχει κάποιος δίπλωμα οδήγησης και αυτοκίνητο, απαίτηση την οποία πάντως δεν θέτει η νομοθεσία - μην αρπαχτείς και από αυτό ανώνυμε, ειρωνικό είναι) αποτελεί νομίζω παρενόχληση / trolling και θα σου πρότεινα να διαγράψεις το σχόλιό του, όπως και κάθε μελλοντικό σχόλιό του στην ίδια ανάρτηση και στο ίδιο πνεύμα, μαζί και το δικό μου, για να μην είναι ξεκάρφωτο. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Περαστικός είπε...

Ο x-ray, είχε δίκιο, πάλι για το κατούρημα έγραψε.

Ανώνυμος είπε...

Στη θάλασσα, κατουράνε επίσης σίγουρα τα ψάρια, οι φάλαινες και τα περισσότερα άλλα πλάσματά της, όπως και χέζουν (καρατσεκαρισμένο), χωρίς βέβαια να καταστρέφουν το οικοσύστημα όπως οι τεράστιες και συγκεντρωμένες ποσότητες των ανθρώπινων αποβλήτων. Η ουσία είναι η εξής, τα ζώα έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν δίπλα μας και να μοιράζονται τον κόσμο μας. Υπεύθυνος για την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ο άνθρωπος, όπως και για την εκτόπιση από το φυσικό περιβάλλον τους και την εξαφάνιση αναρίθμητων ειδών, όπως και για τις συνθήκες στις οποίες ζει ο ίδιος. Τέλος για εμένα.



Τι σχεση εχει το οτι η φαλαινα κατουραει στη θαλασσα? Ειπε κανεις να την πας να τα κανει σε μπασκετες?

Εδω μιλαμε για το ακριβως αναποδο. Οτι (τουλαχιστον οι μη αδεσποτοι) σκυλοι δεν θα επρεπε να κατουρανε, βολταρουν σε μπασκετες με την καθοδηγηση του αφεντικου τους.

Δεν μου βγαζετε απο το μυαλο οτι ενα παρκο θα ηταν καλυτερη επιλογη (παντα αν δεν βαριομασταν να παμε το σκυλι μας μεχρι εκει).

Trolling παιδια δεν ειναι να προσπαθεις να πεισεις μια ομαδα ατομων να μην παρκαρει παρανομα η να αντιλαμβανεται τις ευθυνες που εχει η "ιδιοκτησια" ενος κατοικιδιου εναντι των 3ων η τον σεβασμο των νομων, κανονων υγιεινης κλπ.

Αλλα ενταξει, τελος και απο μενα. Εχετε δικαιο. Εκανα λαθος. Βουρ.

ou ming είπε...

Μάλιστα, κι εγώ προτιμώ τα πάρκα από αυτό το βρόμικο γήπεδο. Το πλησιέστερο είναι το άλσος Βεΐκου, όπου απαγορεύονται τα ζώα. Θα μπορούσα επίσης να τον πηγαίνω στη Φωκίωνος Νέγρη με το πρόσφατο κρούσμα με τις φόλες, όπου δηλητηριάστηκαν ένα σωρό σκυλιά και περιστέρια. Ή και να τον κάνω βόλτα στο δρόμο της γειτονιάς μου, όπου επίσης έχουν δηλητηριαστεί ένα σωρό ζώα. Να το πω κι άλλη φορά; Ούτε εγώ είμαι υπέρ των ιδιοκτητών ζώων που τους επιτρέπουν να κάνουν τα πάντα παντού. Ας το ξαναπώ.