7.9.07

Ήταν ήσυχη κι αποτελεσματική. Έσπρωχνε την πόρτα και έβγαινε απ' το μικρό κουζινάκι στο μπαρ, έπαιρνε τα βρώμικα ποτήρια και πήγαινε πάλι μέσα. Είχα σηκώσει το ποτήρι μου και έπινα μια τελευταία γουλιά, όταν είδα τα μάτια της να μας κοιτάζουν μέσα από μια χαραμάδα.

Παραγγείλαμε δύο ουίσκι Ιρλανδίας και η Δ. -όπως πάντα- ήθελε κι ένα πιάτο κάτι, γιατί είχε φάει μόνο μια σαλάτα για βραδυνό. Όπως πάντα είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προθέσεις.

Τσιμπολογούσαμε τα πατατάκια και τα φιστίκια σαν τα πουλιά. Πίναμε και το ουίσκι μας. Είναι κάτι μέρες, της έλεγα, που νιώθω σαν μαστουρωμένη. Οικονομικό αυτό, είπε, ναι αλλά δεν ξέρω τι έχω πάρει, απάντησα.

Να πάμε σε ένα γαλλικό εστιατόριο, να φάμε φιλέτα, να μας τρέχουν τα αίματα στα σαγόνια, πρότεινα μετά από λίγο. Μπλιαξ, αλλά ήξερε ένα και ας πηγαίναμε μια μέρα.

Στο ντοκιμαντέρ της ζωής μου, καθόμαστε οκλαδόν στο χώμα στη σαβάνα γύρω από μια ξεκοιλιασμένη αντιλόπη με άλλη μία της αγέλης και τσιμπολογάμε απ' την πληγή με δυο ποτήρια κρασί μιλώντας και γελώντας. Κι όταν σηκώνω το ποτήρι μου να πιω την τελευταία γουλιά, βλέπω δυο μάτια να παραφυλάνε πίσω από έναν θάμνο.

5 σχόλια:

Dr.Φλάντζας είπε...

Αξιότιμη κε λιγομίλιτη Ου Μινκ:

Παρακαλώ πέρασθε απο το εκλογικόν μου κέντρο να παραλάβατε το ψηφοδελτιον σας.

Dr.Φλαντζας

ou ming είπε...

Αγαπητέ κύριε Φλάντζα, δεν πρέπει να διαβάσατε το ποστ. Τελευταία ονειρεύομαι ψοφίμια, καλύτερα να φεύγετε όσο είναι νωρίς. Η πολιτική με αηδιάζει, δεχθείτε κι εσείς μια συμβουλή για αλλαγή: Χέστε τα όλα και ασχοληθείτε με τον κήπο σας.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Ου, αν αυτός ο... παραγωγικός ιατρός αρχίσει να χέζει και να ασχολείται (δηλαδή να διατηρεί καθαρό και ευπρεπή) τον κήπο του, τότε ο δικός σας κήπος θα γεμίσει σκατά.

Κακόν το ιδιωτεύειν, δε νομίζετε; (εξαιρείται η περίπτωσις της κοπρολαγνείας)

Ανώνυμος είπε...

Αλλωστε, όπως σεις γράψατε "Εκλογές έρχονται και πριν σταθεί ο καθένας μπροστά στην κάλπη, ας δει καταρχάς τι ψηφίζει μέσα του σαν τρόπο ζωής και ποιον εαυτό για κυβερνήτη της ζωής του.

Η ενδοσκόπησις ποτέ δεν έλυσε προβλήματα της κοινότητας στην οποία θέλοντας και μή ανήκομεν και ανήκετε.

ou ming είπε...

Allou fun punk, από μόνες τους ούτε η ενδοσκόπηση ούτε η εξωσκόπηση δεν φαίνονται να είναι αρκετές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες. Αν όλοι χέζουμε στον κήπο μας, θα γεμίσουμε ούτως ή άλλως κήπους με σκατά. Το ίδιο κι αν χέζουμε στον κήπο του γείτονα. Κι αφού το χέσιμο είναι αναπόφευκτο, τουλάχιστον ας τρώμε κι ας χέζουμε λιγότερο. Το θεωρώ μια καλή αρχή.