12.4.07

Ήσυχα απογεύματα στην εξοχή

Πέρασε να με δει γιατί δεν ήμουν καλά. Στεκόταν μπροστά στον υπολογιστή και διάλεγε μουσική. Αφού μιλήσαμε λίγη ώρα κι αφού ακούσαμε λίγη ώρα -εκείνος έκανε μικρές χορευτικές κινήσεις πάνω στην πολυθρόνα- μου είπε αυτοί όλοι που ακούμε έχουν αυτοκτονήσει. Γέλασα γιατί είχε έρθει επειδή δεν ήμουν καλά. Γέλασε κι αυτός για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αυτοί όλοι που ακούμε, είπε, έχουν αυτοκτονήσει.

Δεν μπορώ να διαβάσω, ούτε ταινίες μπορώ να δω, μου είπε. Στο μεταξύ πάλευε συνέχεια όση ώρα μιλούσε με κάτι μικροσκοπικά τσιγαράκια που έστριβε. Θέλω να βλέπω κανένα ντιβιντί, μία φορά την εβδομάδα έστω, να περνάει κι εκεί έβαλα τα γέλια. Να περνάει η ώρα; τον ρώτησα. Να περάσει η ζωή, απάντησε. Προσπαθώ να έχω καμιά ασχολία, είπε. Είναι σημαντικό πράγμα οι ασχολίες, μου το έλεγε κι ο Φ. Καμιά μπάλα, λίγη κιθαρίτσα, τι να κάνεις. Με κοίταζε στα μάτια, ύστερα από λίγο έγλειψε τα χείλια του. Έκανε μια μικρή παύση και συνέχισε. Κι όλοι αυτοί οι θεατράνθρωποι, η τέχνη έτσι όπως είναι δεν έχει καμία αντιστοιχία στη ζωή. Οι θεατράνθρωποι; αναπήδησα πάνω στον καναπέ γελώντας. Πώς σου ήρθε τώρα αυτό; Κι όλοι αυτοί που κάνουνε κουνγκ φου και πολεμικές τέχνες τι αυτοσυγκράτηση και μαλακίες. Έσκυψε το κεφάλι και κοίταξε τα πόδια του. Τον κοίταξα κι εγώ σκεφτική. Όλο αυτό πολύ θα ήθελα να το κάνω ποστ, του είπα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "Πέρασε να με δει γιατί δεν ήμουν καλά" σημαίνει ότι ήρθε για να μην είναι μόνος του, ή για να ξαναμείνει μόνος του;

Ιφιμέδεια είπε...

Αν άρχισες κι εσύ να σκέφτεσαι με ποστ (αυτό γίνεται ποστ, κλπ.) αλίμονό σου...

Θα περάσει κι αυτό -ευτυχώς.

Αλεξάνδρα η μικρή είπε...

Χημεία των καιρών.
Τι να πιει κανεις;

ONOMATODOSIA είπε...

ωραιος ο φιλος σου...

lemon είπε...

Ως ασχολία (που μάλιστα κάνει το χρόνο να περνάει τρέχοντας) θα μπορούσατε να του προτείνετε να φτιάξει ένα βλογ, Ου. Όπως εξάλλου κάναμε κι όλοι εμείς.

Λουΐζα Κορνάρου είπε...

ou ming αλλά

ou ming είπε...

@ανώνυμο: Θα τον ρωτήσω. Όταν τον δω στο σεμινάριο ανθοδετικής που μας βλέπω να καταλήγουμε.

@Ιφιμέδεια: Κατά καιρούς σκέφτομαι διάφορα. Αυτό γίνεται φωτογραφία, αυτό διήγημα, αυτό ποστ, αυτό μουσακάς κτλ. Δεν ξεπερνιέται εύκολα.

@Kostas: Τι να πιει.

@Ονοματοδοσία: ...

@Lemon: Μπα, "και όλοι αυτοί που έχουν μπλογκς και μαλακίες", σαν να τον ακούω να το λέει.

@Λουίζα Κορνάρου: Αλλά τι;

Λουΐζα Κορνάρου είπε...

τίποτα. συνειρμός

και μια μικρή μελεγχολία απ' την ατάκα του φίλου: "να περάσει η ζωή" κι απ' την δική σας σκέψη να το κάνετε ποστ.

(ήθελα να χει μια συνέχεια :-)