23.3.07

Σήμερα ξύπνησα με το μεγαλεπίβολο σχέδιο να κόψω το κάπνισμα. Έμεινα περίπου μία ώρα άκαπνη. Τώρα πληκτρολογώ με το ένα χέρι γιατί με το άλλο μαντέψτε τι. Κι επειδή ο άνθρωπος είναι τελικά διεστραμμένο πλάσμα, δεν με τρομάζει η προειδοποίηση ότι ο καπνός χαλάει το σπέρμα, προκαλεί καρκίνο και πεθαίνεις με φρικτούς πόνους. Αυτό που πραγματικά κάνει τα μάτια μου να γουρλώνουν πάνω στο πακέτο είναι η υπενθύμιση ότι προκαλεί γήρανση του δέρματος. Τι έχουν τα δέρμα και ψοφάνε δηλαδή.

10 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Αποφάσισα να σας σοκάρω.

Κάθε φορά που θέλω να ανάψω ένα τσιγάρο -αν και η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξα ποτέ φανατική καπνίστρια παρεκτός από τότε που προσπαθούσα να χωρίσω τον πρώτο μου έρωτα- λοιπόν αν είστε ακόμη εδώ, συνεχίζω..
κάθε φορά που πάω να ανάψω το τσιγάρο μου έρχεται στο μυαλό μιά εικόνα:
η καλύτερη φίλη της μαμάς μου, η Ελένη, ετών 48, καθισμένη σε ένα κρεββάτι του Μεταξά να τρώει με όρεξη τηγανητά ψάρια. Πέθανε μετά από λίγες μέρες από καλπάζοντα καρκίνο του πνεύμονα -μέσα σε ένα χρόνο από τη διάγνωση.

Πάει λοιπόν γιά μένα η απόλαυση του τσιγάρου.

ou ming είπε...

Αγαπητή Ιφιμέδεια (γκουχ γκουχ), γνωρίζω κι εγώ πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Γνωρίζω όμως κι άλλες τόσες που δεν είχαν βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα τους κι όμως από κάτι δυσοίωνο πέθαναν. Ο θάνατος σηκώνει πολύ τσιγάρο. Και δεν υπάρχει δεν μάλμπορω, υπάρχει δεν θέλω. Και τα μαύρα πνευμόνια του έρωτα. Και αυτά. Μήπως έχετε αναπτήρα;

Yellow Kid είπε...

Μην ακούω βλακείες στύλ το κάπνισμα οδηγεί στον θάνατο!
Εχετε δεί ποτέ κανέναν πεθαμένο να καπνίζει;

srt είπε...

Άντεξες μια ολόκληρη ώρα χωρίς τσιγάρο; Δηλαδή συνήθως πόσο συχνά καπνίζεις ; Το είχα κόψει για ενάμιση χρόνο, αλλά ξανακύλησα... Όντως, ο ένας παππούς είχε κόψει το τσιγάρο εδώ και 30 χρόνια και έφυγε από καρκίνο του πνεύμονα, και ο άλλος κάπνιζε και δούλευε σε χημικά και έφυγε στα 87 του !

cyrus είπε...

Γερνά το δέρμα
Χαλά το σπέρμα
Και εις το τέρμα
Ψοφάν' τα έρμα

Τι είναι;

Το γάρο του Φέρμα...

ou ming είπε...

@yellow kid: Πες τα ρε γέλοου!

@filistor: Καπνίζω όσο συχνά το χρειάζομαι. Δηλαδή συνέχεια. Εσάς δεν σας έχω ξαναδεί ;)

@cyrusgeo: Έτσι όπως μας τα λέτε κύριε Σάιρους, τα τρία καλύτερα πράγματα είναι ένα ποίημα πριν και ένα μετά (το τσιγάρο).

Urfurslaag είπε...

Τσιγάρο ή υγεία;
Γαμώ την Παναγία.

Λυπάμαι...δεν αυτολογοκρίθιν επαρκώς.
Αλλά η ομοιοκαταληξία δεν είναι κακή.

πα μαλ
παλ μαλ

ou ming είπε...

Μια χαρά μας τα λέτε, κύριε Ούρφ, κι ας είναι κι άφιλτρα.

ONOMATODOSIA είπε...

ελα μωρε.ολα χρειαζονται.
η καταχρηση βλαπτει...

ou ming είπε...

Οπωσδήποτε, δίκιο έχετε. Αλλά και το μέτρο με μέτρο.