21.5.06

Votre Botero

"H υπερθετική, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανθρωπότητα του Μποτέρο προσφέρεται σαν θεραπευτικό αντίδοτο στον άνθρωπο της δυτικής κοινωνίας της αφθονίας, που ζει με το στερητικό σύνδρομο της διαρκούς δίαιτας και των ανορεξικών μοντέλων της υψηλής ραπτικής. Ισως το μυστικό της μαγγανείας που ασκεί πάνω μας η τέχνη του κολομβιανού ζωγράφου και γλύπτη είναι ότι ανταποκρίνεται στο αταβιστικό και ανομολόγητο λίμπιντο, στη νοσταλγία του χαμένου παράδεισου, όπου το πρωτόπλαστο ζευγάρι απολάμβανε με αθωότητα και χωρίς περιορισμούς τον έρωτα και τους καρπούς της γης".

Από το άρθρο της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα στο Βήμα της Κυριακής.

Θεραπευτικές συνεδρίες:
Εθνική Πινακοθήκη 22/5-23/9
Μέγαρο Μουσικής 23/5-10/9

12 σχόλια:

funEL είπε...

Eκεί στη μακρυνή κίνα δεν έχετε μεσετζέρι? Για κάντε ενα μπραφ λέμε...

+βλογιόκοψον+

ou ming είπε...

Αγαπητέ κύριε Funel μου, δεν είμαι εξοικειωμένη με αυτά τα μαραφέτια. Θα σας ειδοποιήσω μόλις κάνω το μπραφ.

Ιφιμέδεια είπε...

Ποπο,
κοψοχόλιασα!
Νόμιζα ότι με φωτογράφησε
αυτός ο Μποτέρος
την ώρα που γδυνόμουν πριν ξαπλώσω!

Ευτυχώς κατάλαβα (...) από την ανάλυσση της Πλάκας ότι μπορώ να τρώω ό,τι θέλω, να παχύνω όσο θέλω, αλλά καλά θα ήταν να μην λιώσω και τον δύστηνο που κοιμάται δίπλα μου!

Ευχαριστώ!

un certain plume είπε...

Και οι καρφίτσες της κ. Πλάκα είναι βαθιά αταβιστικές: σου ξυπνούν το ένστικτο του ανασκολοπισμού.

ou ming είπε...

Μμμμ. Άκουσα ένα λογύδριο χθες για την Πλάκα, τώρα διαβάζω άλλο. Un certain plume, τι έχετε να πείτε εσείς για την Πλάκα; Δεν έχει καθόλου πλάκα; Έχετε δίκιο, πάντως. Αυτές τις λέξεις ούτε εγώ τις συμπαθώ.

Ανώνυμος είπε...

Η καλοπροαίρετη ενημέρωση, που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην πληροφόρηση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου μπορεί να λογύδριο όταν ο ενδιαφερόμενος δίνει προσωπική χροιά στα σχόλια ή βαριέται να ακούσει.

Bussi.

un certain plume είπε...

Οι ενδυματολογικές της τσαχπινιές σίγουρα δηλώνουν άνθρωπο με μεγάλη αίσθηση της πλάκας -είμαι σίγουρος ότι εκστασιάζεται και με τους Lordi.

Οπότε δεν μπορώ παρά να δηλώσω fan.

cyrus είπε...

Επειδή η κολομβιανή τέχνη ασκεί πάνω μου μια μαγγανεία, και επειδή βρίσκομαι αυτή τη στιγμή μπροστά στο μαγγανοπήγαδο της δουλειάς που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω αλλά ΔΕΝ κάνω, σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

Μαγγάρι να στέλναμε τον Γιώργο Μάγγα με το κλαρίνο του στη Γιουροβίζιον. Θα τους μαγγάνευε όλους και θα τους έκανε να στέκονται κλαρίνο από σεβασμό και συγκίνηση. Θα ζούσαμε μαγγανικές στιγμές...

ou ming είπε...

Σχόλιο με τίτλο: Από τότε που βγήκε το copy-paste χάθηκε το φιλότιμο

ή

Δεν ξαναδημοσιεύω αταβιστικά κείμενα της πλάκας.Δεν ξαναδημοσιεύω αταβιστικά κείμενα της πλάκας. Δεν ξαναδημοσιεύω αταβιστικά κείμενα της πλάκας.Δεν ξαναδημοσιεύω αταβιστικά κείμενα της πλάκας.Δεν ξαναδημοσιεύω αταβιστικά κείμενα της πλάκας.Δεν ξαναδημοσιεύω αταβιστικά κείμενα της πλάκας.

Ιφιμέδεια είπε...

Τι εννοείτε καλή μου ou ming?
Κάποιος χρησιμοποίησε κείμενό σας;
Θα ήταν φρόνιμο να μας αποκαλύψετε το δράστη, διότι ξέρω κάτι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες (τηλεπαθητικά και τέτοια)

ou ming είπε...

Α, όχι Ιφιμέδεια. Κανένας δεν χρησιμοποίησε κείμενό μου. Εγώ δημοσίευσα μέρος του κειμένου της Πλάκα για τον Μποτέρο και τα σχόλια στράφηκαν προς το δάχτυλο και όχι στο φεγγάρι. Μια οι καρφίτσες της, μια η μαγγανεία της, μια η ίδια... Εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Δεν την ξέρω την Πλάκα. Αλλά ψυχανεμίζομαι ότι κάτι τρέχει με την Πλάκα.

cyrus είπε...

Ε, ως γνήσιοι ΚΝίτες, τι ήθελες να κοιτάξουμε;

Μην ανησυχείς για τον Μποτέρο, θα πάμε.

(Ναι, όπως πήγαμε και στον Escher, και στον Λεονάρντο, και στον Τσε...)

-- Ποιος το είπε αυτό;;;