25.5.06

Everything I hate ή απ' έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα

Ακολουθεί θεατρικός διάλογος από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.

ΒΛΑΧΟΣ: Με δεδομένο ότι στον απολογισμό του έργου των υπουργείων, έχει γίνει αναφορά στην πρωτιά της κ. Παπαρίζου. Τώρα θα γίνει αναφορά στο γεγονός ότι η κ. Βίσση πήρε την ένατη θέση;
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κύριε Βλάχο, έχετε την τάση να απομονώνετε ένα συγκεκριμένο συμβάν. Είμαι βέβαιος όμως ότι ασφαλώς θα γίνει αναφορά στην άψογη διοργάνωση, μια ακόμη διοργάνωση ενός πολύ μεγάλου και πολυεπίπεδου γεγονότος που έγινε με επιτυχία στη χώρα μας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς Έλληνας που δεν πρέπει να είναι υπερήφανος.
ΒΛΑΧΟΣ: Εσείς είπατε ότι τη διοργάνωση την κάνει η ΕΡΤ. Άρα έπρεπε το βραβείο να το δώσει ο πρόεδρος της ΕΡΤ.
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε εμμονές στις οποίες δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια κατηγορούσαν τη χώρα μας ότι δεν είχε οργανωτικές ικανότητες και δυνατότητες. Μας αποκαλούσαν χώρα του αυτοσχεδιασμού. Έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι και καλά οργανωτικά προσόντα διαθέτουμε και μεγάλες εκδηλώσεις μπορούμε να διοργανώνουμε. Έτσι εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντα με την έννοια της προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, γιατί και η προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, το εθνικό σύνολο εξυπηρετεί. Σας είπα και προηγουμένως ότι πολύ σπάνια μια χώρα έχει τη δυνατότητα να προβάλλεται σε τόσες πολλές χώρες και μάλιστα σε ώρες πολύ υψηλής ακροαματικότητας όχι μόνο στο ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και σε τηλεοπτικά δίκτυα εκτός Ευρώπης. Αυτό δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανείς.
ΚΑΚΑΛΗΣ: Με την ευκαιρία, πότε θα μας πείτε, πόσο στοίχησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο απολογισμός έχει γίνει. Επαναλαμβάνω ότι τα νούμερα και οι αριθμοί δεν αποδίδουν την ωφέλεια που έχει μια χώρα από μια τέτοια μεγάλη οργάνωση.


Και ξαφνικά τα νούμερα δεν αποδίδουν την ωφέλεια ή την αφέλεια. Ενδιαφέρον. Διαβάζω ότι η γιουροβίζιον θα στοιχίσει πάνω από 15 εκ., αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, γιατί δεν σου λένε, γιατί τα νούμερα δεν αποδίδουν κτλ κτλ.

15 εκ. = 5 δισ. δρχ.
Στα μεγάλα νούμερα χρειάζομαι ακόμα τις δραχμές για να μου έρθει το αίμα στο κεφάλι.

Παράλληλη πραγματικότητα:

1. Μια γυναίκα πέθανε γιατί:

"Το υψηλό κόστος αλλά και οι ελλείψεις νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού είναι οι δύο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους δεν αναπτύσσονται περισσότερα κρεβάτια σε ΜΕΘ. Μάλιστα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διαθέτει 24 κρεβάτια ΜΕΘ, από τα οποία λειτουργούν μόνο τα 8 λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας δεν διαθέτει ΜΕΘ το Γ.Ν. Τρικάλων". (
Ελευθεροτυπία)

2. Μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο ΑΧΕΠΑ, για την ανακούφιση καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο, δεν λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια λόγω παλαιότητας. (επίσης βλ.
Ελευθεροτυπία)


Το λογαριασμό της γιουροβίζιον βέβαια δεν θα αμελήσουν να τον στείλουν στο σπίτι της γυναίκας που πέθανε. Η οικογένειά της θα πρέπει να πληρώσει και τον Γκοτιέ και το σάβανο.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς Έλληνας που δεν πρέπει να είναι υπερήφανος.

3 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Πες τα Ou Ming!

cyrus είπε...

Τι θες, δηλαδή, να δώσουν τα χρήματα στα νοσοκομεία; Αυτά τα κάνουν οι κουτόφραγκοι. Εμείς, με την παμμέγιστη πολιτιστική παράδοση, θα τα δώσουμε σε άρτο και θεάματα.

Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε καν στον άρτο...

lemon είπε...

Χαρά στο κουράγιο σου που ασχολείσαι...εγω κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό οταν είδα οτι έκλεισαν την εθνική επι ώρες για να γυρίσουν το βιντεοκλίπ...αει στο διάολο πια...