24.5.06

Χιστορία μου αμαρτία μου

Νέα αμαρτία εμφανίστηκε, αγαπητοί νεταναγνώστες. Το μουνοτονικό. Το είπε ο κύριος Χριστόδουλος, το γράφει η Ελευθεροτυπία.

«Η ετυμολογία των λέξεων αποτελεί άλυτο (μάλλον εννοεί πρόβλημα) για τους μονοτονικά σπουδαγμένους (...) Βλέπουν τους Αγγλους να γράφουν Hellas και ψάχνουν να βρουν πού βρέθηκε αυτό το h μπροστά στο όνομα της Ελλάδος. Το ίδιο και με το History, το Haides, το harmony, το homily, το hilarious, το hypnotic, το hypothesis κι ένα πλήθος άλλα. Ποιος να τους εξηγήση για την έρημη δασεία μας, που οι "χασομέρηδες" Αγγλοι ακόμη την υπολογίζουν και την γράφουν; (...) Αλλά μπορούν, με τέτοιο εξοπλισμό, να αφυπνισθούν και να καταλάβουν και νοιώσουν τι αφαίμαξι πνευματική τούς γίνεται, τι καθήλωσι πολιτιστική υφίστανται, τι κίνδυνοι ελλοχεύουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο και στις παραμεθόριες περιοχές μας γενικώς, τι μεθοδεύσεις γίνονται για να τους υποκλέψουν ή μειώσουν το εφάπαξ...».

Για όλα λοιπόν φταίει το μονοτονικό, αγαπητοί μου φίλοι. Για όλα. Στην επόμενη ατυχία που θα με βρει, τώρα ξέρω τι θα αναφωνήσω:

Γαμώ το μονοτονικό μου μέσα γαμώ.

2 σχόλια:

valentin είπε...

Υπάρχει και ένα άλλο καλό σημείο:

η «επιβολή του μονοτονικού» πέτυχε [...] «να δώση τραγικά δείγματα οσφυοκαμψίας ενώπιον των μεγάλων συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών, διαφημιστικών γραφείων, εκδοτικών οίκων, εφημερίδων και περιοδικών»

Ενώ άμα έχεις εσύ ο ίδιος εφημερίδες και περιοδικά, είσαι μεγαλομέτοχος σε τράπεζα (Εθνική), έχεις απίστευτη ακίνητη περιουσία και είσαι αγκαλιά με όλο το ΣΕΒ και τους εφοπλιστές, τότε αντιστέκεσαι, δε γονατίζεις.

cyrus είπε...

Βεβέος φτέη για όλα -- για την κατάπτοσι τον ιθηκόν αξιόν, για την απωμάκρινσι από τοις παραδώσης, για την εμωνί που έχουν οι νέη μας με το σεξ, για την ακρήβηα, μα πάνο απ' όλα για τη γκατάντια της γλόσσας μας.

(Σνιφ, κλαψ, σπαράγμ, οδύρμ...)