20.5.06

Γιουροβίζιον α λα κρεμ

Με αφορμή τη σημερινή Τζουροβίζιον θυμήθηκα ένα περιστατικό που μου είχε κάνει εντύπωση κάποτε. Πριν από πολλά χρόνια είχα επισκεφθεί έναν φίλο μου που σπούδαζε στη Βουδαπέστη. Έτυχε εκείνες τις ανοιξιάτικες ημέρες να διεξάγεται ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον. Είχαμε στρωθεί λοιπόν με διάφορους συμφοιτητές και φίλους μπροστά στην τηλεόραση και περιμέναμε να ξεκινήσει το σόου. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκπομπής, προβλήθηκε ένα πεντάλεπτο αφιέρωμα στον φιλόσοφο Ντέιβιντ Χιουμ. Παρόλο που έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια από τότε, ακόμη θυμάμαι τη φράση «ότι ο ήλιος θα ανατείλει αύριο είναι μια υπόθεση», που μου μετέφρασαν οι διπλανοί μου. Σκέφτομαι τώρα ότι η Γιουροβίζιον -και η τηλεόραση γενικότερα- είναι σαν τα μακαρόνια. Μπορεί να γίνει πραγματικά ανθυγιεινή ανάλογα με τη σάλτσα που θα τη συνοδεύσει. Γιατί μπορείς να τη φας με τηγανητό μπέικον και κρέμα γάλακτος ή με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και ελαιόλαδο.
Χιουμ;

6 σχόλια:

varometro είπε...

Έχω την εντύπωση πως η γιουροβίζιον ειδικά δεν τρώγεται με τίποτα.

cyrus είπε...

Χμ... Τα μακαρόνια, είτε σου κάτσουν στο στομάχι είτε είναι όντως απολαυστικά, σου δίνουν μια αίσθηση που διαρκεί το πολύ μερικές ώρες. Με τη Γιουροβίζιον μπορείς (υπό συνθήκες) να γελάς για μέρες -- ή να πάθεις κατάθλιψη για μέρες.

Αλλά φέτος νομίζω πως υπάρχουν πολλές χιουμώδεις τραγουδιάρες -- κρίμα που κάποιες κόπηκαν...

kyrallina είπε...

Μ΄αρέσει όμως όλες οι τηλεοράσεις που μεταδίδουν γιουροβίζιον, επειδή τυγχάνουν κρατικές, κάνουν τέτοιους περίεργους συνδιασμος. Πεντάλεπτο αφιέρωμα στον φιλόσοφο και καπάκι η τύπα..αυτή μωρέ, πως τη λένε.... που μας είπε fucking Greeks....Πολύ σουρεαλιστικός συνδιασμός.

Περαστικός είπε...

Νομίζω ότι η γιουροβίζιον συνοδεύεται πολύ καλά από βλίτα με μικρή ποσότητα μπελαντόνας (διαβολόχορτο)- η τύπα που έβριζε- για οράματα μεγαλείου και γκλάμουρ.

ou ming είπε...

Έχεις δίκιο varometro, όμως κάποιοι την τρώνε. Έκανα τη σκέψη μήπως θα έκανε καλό μαζί με το χάμπουργκερ να φάνε και καμιά σαλάτα.

@cyrusgeo: Να γελάς για μέρες, δεν το νομίζω. Μια μικρή κατάθλιψη ή εμβοή στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί.

@Kyrallina: Και η ΝΕΤ κρατική είναι, αλλά τέτοιους συνδυασμούς δεν είδα να κάνει.

@Περαστικός: Η γιουροβίζιον δεν συνοδεύεται από βλίτα, φίλε Περαστικέ. Είναι βλίτα.

Για μεταξωτές κορδέλες.

kyrallina είπε...

Ρίξε μια ματιά σήμερα το βράδυ Ou. Αμέσως μετά την Χούκλη - δεν ξέρω αν σου αρέσει αλλά είναι το πιο πρόχειρο παράδειγμα που μπορώ να βρω - θα παίξει το καρακιτσαριό.