14.4.06

Dog save their soles

Πριν από λίγο καιρό μάζεψα έναν σκύλο από το δρόμο. Ποτέ δεν είχα σκύλο. Όπως είναι φυσικό, μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα καμώματά του και στην αρχή μιλούσα πολύ για αυτά. Κάποιοι θεώρησαν ότι φταίνε τα καταπιεσμένα μητρικά μου ένστικτα (από τη στιγμή που πάτησα τα τριάντα, αυτή η εξήγηση εκσφενδονίζεται από διάφορα στόματα κάθε φορά που θέλω να φροντίσω κάτι άλλο εκτός από μπετόν, μέταλλο, τούβλα). Ένας φίλος, αφού με άκουσε υπομονετικά για λίγη ώρα, με επέπληξε: να προσέχω να μην γίνω σαν χαζομαμά, μου είπε. Με έπιασε το παράπονο. Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να αποκαλεί κάποιον χαζοϊδιοκτήτη αυτοκινήτου. Ή χαζομέτοχο. Ή χαζοκαλλιτέχνη. Ή χαζοποδοσφαιρόφιλο. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι γυναίκα και ασχολούμαι με κάτι ζωντανό;




11 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Ναι, και υπάρχουν και άλλοι που κάθονται συνεχώς μπροστά από την τηλεόραση ή ασχολούνται μόνο "με τ' αμάξι" και την κοιλάρα τους και αν δουν κάποιον να σχολείται με κανένα ζώο τον κατηγορούν ότι δεν είναι φιλάνθρωπος (όπως οι ίδιοι υποθέτω, αν και εννοούν φιλοεαυτούλης).

Ανώνυμος είπε...

geia sou, ou ming,

me ta ftoxa ellinika mou, epitrepse mou na po oti stous "xazoidioktites aytokiniton" stous "xazometoxous" kai stous "xazokallitexnes", apodidoume aplos ton geniko kai toso mesto oro "malakas". Giati ti allo einai kapoios pou denetai synaisthimatika me lamarines, h kapoios pou latrevei tis metoxoules tou...
Tolmo na po oti aspazomai kai ego ayti tin apopsi, episis, pistevo oti den einai eykoli ypothesi na gineis "xazomama" thelei poli kouragio...
Sou efxomai na ta katafereis. ;-)

ou ming είπε...

Κάτι έχεις πάθει από χθες Περαστικέ και τρως τα αρχικά φωνήεντα. Επειδή όμως άμα λάχει διαθέτουμε αφαιρετική σκέψη και είμαστε και άνθρωποι λιτοί, σε καταλαβαίνουμε. Με τα ζώα να ούμε ασχολούνται πολλοί. Ξες εσύ, μπριζολίδια, κοψίδια και τα λοιπά. Αν κατάλαβα καλά να ούμε, αυτό το είδος δίποδου πολύ το συμπαθούμε.

Περαστικός είπε...

ωχ, πράγματι, τρώω τα αρχικά φωνήεντα, χρειάζομαι επειγόντως μια μεγάλη μερίδα φωνηέντων :)

ou ming είπε...

Γεια σου, αυτά τα ολίγα. Πράγματι, τι μεστός όρος, αν και τόσο γενικός! Αλλά φαίνεται ότι πλησιάζει η εποχή (η μετοχή πήγα να πω), που θα αποκαλούν τις χαζομαμάδες μαλακισμένες και τους χαζομπαμπάδες μαλάκες. Γιατί τι άλλο θα είναι σε λίγα χρόνια αυτός που θα νοιάζεται και θα κουράζεται για κάποιον χωρίς υλικό αντάλλαγμα; Είναι τρομακτικό και πολύ παράξενο ταυτόχρονα ότι οι γενναίες πράξεις δεν γίνονται πια με το σπαθί και το μπουρλότο, αλλά με ένα χάδι και ένα γλυκόλογο.

Ανώνυμος είπε...

ou ming,

Μην μασάς: τα ζώα είναι υπέροχα, μοναδικά και μπορούν να σου μάθουν πολλά. Συνήθως, τα κακεντρεχή σχόλια προέρχονται από ανθρώπους που δεν ξέρουν να εκφράζουν την αγάπη τους, γιατί πρώτα από όλα δεν ξέρουν να αγαπούν τους εαυτούς τους (ή από αυτούς που δεν θέλουν το σαλόνι τους γεμάτο τρίχες, όπως λένε).
Η αγάπη έχει πολλές μορφές και καμιά από αυτές δεν μπορεί να είναι κατακριτέα.

α.

cyrus είπε...

Άρα, ο υπερθετικός του "μαλάκας" είναι "χαζομαλάκας".

Έτσι θα αποκαλώ στο εξής όποιον δεν γουστάρει τα ζώα. (Όχι όλα τα ζώα -- εξαιρούνται τα δίποδα με ονοματεπώνυμο...)

Π είπε...

(Π; ωχ, πάλι θα μας πρήξει αυτός - καλά είμασταν μερικές μέρες...)

Eίναι ακριβώς η ίδια λογική που κάνει μερικούς να έχουν έτοιμη την απάντηση, αν εκνευριστεί μιά γυναίκα, ότι θα έχει τα ρούχα της, αφήνοντας βολικά κατά μέρος το ενδεχόμενο να έχει δίκιο που εκνευρίζεται.

Mιά και αναφέρεις τα αυτοκίνητα, έχω τύχει σε διαπληκτισμό μεταξύ οδηγών, όπου ο άντρας λέει στη γυναίκα όχι το γνωστό περί πιάτων αλλά το αμίμητο "αλλά δε φταις εσύ, φταίει αυτός που στο πήρε", λες και αυτή είναι η μόνη περίπτωση να έχει αυτοκίνητο μιά γυναίκα...

Έχω όμως τύχει και σε ανάλογο διαπληκτισμό, όπου ο άντρας, μετά το "άντε γαμήσου" που ξεστόμισε, εξετελέσθη εν ψυχρώ με ένα χαρούμενο "εκεί πάω!"

(Xρωστάω και ένα σχόλιο για τα προηγούμενα: και σε μας αρέσει το Lexington, ou ming. Eίσαι διαόλου κάλτσα και στα αστεία σου και στα σοβαρά σου, και εύχομαι να μη θεραπευτείς ποτέ!)

Artanis είπε...

Μπορείς να εκπαιδεύσεις το μπουμπούκο σου ν' αδαγκώνει (άσε, περαστικέ, βάζω εεγώ φωνήεντα) ή καλύτερα, αν είναι αρσενικό, να κατουράει, στην εκφορά της λέξης "χαζομαλάκας", στο πόδι του εκάστοτε.
Επίσης, δεν χρειάζεται ν' αποκαλύψεις την εκπαίδευση.
"ΑΑΑΧ, ΚΑΚΟ ΣΚΥΛΙ ΤΙΙΙΙΙΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΕΙΕΙΕΙΕΙ;;;;;
Αχ καλέ, με συγχωρείτε, είναι ανεκπαίδευτο, χαζό και κακομαθημένο....=(μπράβο, Τζακ, καλό σκυλί)"

ou ming είπε...

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, για οτιδήποτε διαβάσετε σε αυτό το μπλογκ δεν φταίω εγώ, φταίει αυτός που μου το άνοιξε. Και μου το άνοιξε γιατί είχα τα ρούχα μου. Και είχα τα ρούχα μου γιατί είχα τα πιάτα μας μια στοίβα στο νεροχύτη από μέρες. Και είχα τα πιάτα μας γιατί δούλευα. Και δούλευα για να έχω τα ρούχα μου.

lemon είπε...

Πες τα χρυσόστομη, πες τα...