28.4.06

Γκαργκάνας ΙΙ

Μην τον βλέπετε έτσι κοτσονάτο. Κοντεύει τα 70. Η φωτογραφία είναι πολύ μικρή λόγω πιξελιτότητας.


Από την Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 28/04/06:

"Σύμφωνα με την έκθεση (Γκαργκάνα), η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας καθίσταται αναγκαία, όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικής ευταξίας, αλλά και εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης του δείκτη εξάρτησης ηλικιωμένων (ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 65 ετών ως ποσοστό του πληθυσμού 15-64 ετών) από 26,8% το 2005 σε 60,4% το 2050. Η δημοσιονομική επιβάρυνση από την εξέλιξη αυτή ανακλάται στην αύξηση των δαπανών για συντάξεις από 12,4% του ΑΕΠ το 2005 σε 22,6% το 2050 και των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης από 5,1% του ΑΕΠ σε 6,8%".

Προαναγγέλει λοιπόν την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Μα αυτά είναι ημίμετρα, κύριε Γκαργκάνα. Να προτείνουμε εμείς ένα δραστικό και δοκιμασμένο μέτρο, να το εφαρμόσει πρώτος ο κύριος Γκαργκάνας, να δώσει και το καλό παράδειγμα;

Στην Κέα ίσχυε το "Κείον νόμιμον", ένας εθιμικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο όσοι ξεπερνούσαν το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους έπιναν εκουσίως κώνειο σε μια τελετουργική αυτοκτονία, ώστε να μην επιβαρύνουν το σύνολο, εφόσον δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτό παραγωγικά. Το έθιμο αυτό επιβίωσε μέχρι και τις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ.

Τι να μας κάνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα τόσα νούμερα, κύριε Γκαργκάνα μου; Μήπως ήρθε ο καιρός για γενναίες αποφάσεις, μπας και ζήσουμε επιτέλους σαν άνθρωποι με το βλέμμα στραμμένο στη ζωή και όχι στη σύνταξη;

12 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Η φωτο μου θύμησε ένα ποιηματάκι του Λάμπρου Κωνσταντάρα: στο κατσαρό σου το μαλλί κάθεται ψείρα και λαλεί!

Το ondule πως το πετυχαίνει;

Περαστικός είπε...

Το Greek Dream: Διορισμός στο δημόσιο και σύνταξη νέος.

Ανώνυμος είπε...

Γκαργκάνατα να φύγουν τα γεράματα...

ou ming είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cyrus είπε...

Βεβαίως! Πολύ καλή ιδέα! Και να μην ξεχάσουμε να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους!

Ωραίο το νέο συνολάκι -- πόσο πήγε το μαλλί;

ou ming είπε...

Τίποτα σπουδαίο. Κάποια σπασμένα νεύρα από μια κλοτσιά του Μπρους Λη.

Artanis είπε...

Εγώ συνεφωνώ με τον συμμαθητή μου cyrusgeo. Το κίτρινο σας πάει πολύ.

Περαστικός είπε...

Με γεια το νέο look. Θυμήθηκα το άσμα "σαν την παπαρούνα μοιάζεις κι όλο χρώματα αλλάζεις" (αλήθεια, αλλάζει ποτέ χρώμα η παπαρούνα;).

Ανώνυμος είπε...

προτείνω ελευθερους σκοπευτές διασκορπισμένους σε ταράτσες επιφορτισμένους με την ευθυνη της εκκαθαρισης της πολης από πολιτες που περνουν συγκεκριμένο ηλικιακο οριο.Συγκεκριμένα να πυροβολούν στο ψαχνό οποιον έχει περάσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους έτσι ώστε να μπορούμε εμείς οι νεότεροι να έχουμε αξιοπρεπή ασφαλιση.
Ο θανατός τους η ζωή μας.Βγείτε όλοι στους δρομους!

Π είπε...

Tι γίνεται εδώ πέρα; πέντε μέρες έλειψα και βλέπω η μία αλλάζει χρώματα, ο άλλος αλλάζει τα πάντα, ο τρίτος απειλεί να κλείσει το ποντικονήσι του... Pαγδαίαι πιξελίξεις.

O δε κύριος της φωτογραφίας νομίζω πως αγγλιστί γράφεται Garganass - και λατινιστί, κόλως τυχαίως, Garganus...

ou ming είπε...

@Περαστικός: Με γεια ποιο νέο λουκ απ' όλα; Αναγκάστηκα να το αλλάξω μετά από απαίτηση πολλών τηλεθεατών μας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το φούξια τους έβγαζε το μάτι.

@regina! Πω πω!

@Π: Καλώς τον. Ποιος απειλεί να κλείσει το ποντικονήσι του;

Π είπε...

Kαλώς σας βρήκα - μου λείψατε (να πω την αμαρτία μου, την Παρασκευή το βράδυ μου εκδηλώθηκε γενικό στερητικό σύνδρομο κομπιούτερ). Όσο για το ποντικονήσι, δεν πιστεύω να θέλεις απάντηση - όπως είχα πει φεύγοντας, you're too good for that (το πολύ-πολύ να θέλεις σήμερα κάποιον να σε προπονήσι).
By the way: αν δεν κάνω λάθος η ανανέωσή σας (με γειά!) περιέλαβε και αλλαγή χαρακτήρων από Windows σε ISO, πράγμα πολύ καλόν δια την εpiciνωνίαν mac - thank you thank you.