23.4.06

Επιστολή ΙΙ

Αγαπητοί φίλοι,
η υποβάθμιση συνεχίζεται. Μετά το πλήγμα που μου κατάφερε ένα λάθος του ΟΤΕ, εξαιτίας του οποίου έμεινα χωρίς ADSL, σήμερα λήγει ΚΑΙ η συνδρομή dial-up. Νιώθω σαν τη Σταχτοπούτα, φίλοι μου, στις 12 ο υπολογιστής μου θα μεταμορφωθεί σε κολοκύθα και το κρινολίνο μου θα γίνει ένα τσουβάλι. Από εδώ και πέρα θα αρκεστώ σε μια κάρτα για δέκα (10) ώρες σύνδεσης στο Ίντερνετ -ευγενική προσφορά του Περαστικού- και θα περιμένω το βασιλόπουλο της ΟΤΕΝΕΤ να έρθει καλπάζοντας με το γοβάκι μου. Αύριο το πρωί, με την οδοντόβουρτσα ανάμεσα στα δόντια και το στόμα αφρισμένο, θα με κοιτάζω βαθιά στα μάτια και θα αναρωτιέμαι: Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο άτυχη του κόσμου;

9 σχόλια:

Π είπε...

Αγαπητή φίλη,
Θερμά συλλυπητήρια αν εννοείς ότι το βασιλόπουλο θα πρέπει πραγματικά να έρθει σπίτι σου, γιατί τότε πιο πολύ προς άλλα παραμύθια σε βλέπω (συνήθης αναμονή για επίσκεψη OTE: μεταξύ ωραίας κοιμωμένης και μαρμαρωμένου βασιλιά).

H οδοντόβουρτσα υποθέτω πως θα είναι καμουφλάζ για να δικαιολογεί τους αφρούς (βλέπε και Tα νεύρα moon).

Περαστικός είπε...

Κουράγιο. Ελπίζω να λάβεις αυτό το μήνυμα :(

Ιφιμέδεια είπε...

Οποία κατάρα επέπεσε εις τον Οίκο Ou Ming... Αλίμονο, που να τους πάρει ο Δράκων την κεφαλή και με τις φλόγες του να τσιτσιρίσει τα βρωμοδίκτυά τους!

Σεβαστή κυρία, μην χάνετε το κουράγιο σας. Οι πιστοί σας φίλοι θα μείνουμε εδώ, να αναμένουμε τις καλύτερες μέρες σας. Εδώ μένουμε στην Ελλάδα τόσα χρόνια περιμένοντας καλύτερες μέρες, ενώ θα έπρεπε να το σκάσουμε κολυμπώντας για τα νησιά Γκαλαμπάγκος.

Με την εικονογράφηση του θλιβερού σας S.O.S. μου θυμήσατε το θλιβερό έθιμο της μακρινής μας πατρίδας που ήθελε το ιδεώδες το μικρότατων ποδιών να πληρώνεται με εσκεμμένες κακώσεις των άκρων των γυναικών επί πολλούς αιώνες. Ένα από τα ελάχιστα καλά που έφερε η κομμουνιστική αλλαγή ήταν η κατάργησις του θλιβερού τούτου εθίμου.

Έχετε θάρρος. Θα ελευθερωθείτε σύντομα ελπίζω ως άλλος κόμης Μοντεχρήστος.

ou ming είπε...

Σας ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε τις δύσκολες αυτές στιγμές. Δηλαδή εσύ φίλε Περαστικέ και εσείς αγαπητή Ιφιμέδεια.

@Π: Τα παραμύθια είναι μια παρηγοριά. Μην μου τα χαλάς.

Π είπε...

ou ming μου, τα παραμύθια δεν τα πείραξα: τον OTE - από τον οποίον έχω και εγώ τις χειρότερες εντυπώσεις - προσπάθησα να χλευάσω!

ou ming είπε...

Τι να χλευάσεις στον ΟΤΕ, Π μου; Δεν υπάρχουν λέξεις. Προσωπικά τον έχω κατατάξει σε θέση χαμηλότερη κι από εκείνη της εφορίας ως προς την εξυπηρέτηση και την εξυπνάδα των υπαλλήλων. Αν αρχίσω να σου λέω την πονεμένη ιστορία μου, θα μας πάρουν τα χρόνια. Εδώ που τα λέμε, ο ΟΤΕ είναι ένα παραμύθι από μόνος του. Ας πούμε, "Έβγαλα άκρη στο 134 χωρίς να με παραπέμψουν σε 134 άλλα τηλέφωνα και άλλα παραμύθια" ή "Η ADSL μου λειτούργησε αμέσως και άλλα παραμύθια". Ή "Ο ΟΤΕ μου έφτιαξε το τηλέφωνο χωρίς να χαλάσει όλα τα τηλέφωνα της πολυκατοικίας και άλλα παραμύθια", ανάλογα με τον πόνο του καθενός.

Π είπε...

Άντε, το έσωσες... Δε σου κρύβω ότι με πείραξε ο διαχωρισμός που φρόντισες να κάνεις στην πρώτη σου απάντηση: συμπαράσταση δεν είναι μόνο ό,τι περιλαμβάνει τη λέξη "κουράγιο".

Nα προσθέσω ότι θα αργήσεις να με ξαναδείς, αλλά όχι γιαυτό - θα λείψω μάλλον αρκετές μέρες από Aθήνα. Eλπίζω όταν γυρίσω να έχει έρθει το τιτραβασιλόπουλο, να σε έχει ανεβάσει στη ντιεσέλα του παραλόγου του και να πετάτε προς τη χώρα του πOTE...

ou ming είπε...

Μάλιστα, κύριε Π. Δεν σου κρύβω ότι με πείραξε που πιστεύεις ότι πιστεύω ότι συμπαράσταση είναι μόνο ό,τι περιλαμβάνει τη λέξη "κουράγιο". Πρώτον, δεν είχα πιει καφέ και είμαι άκαπνη από χθες (δεν φταις εσύ βέβαια). Δεύτερον, όταν έγραφα το σχόλιο, σκεφτόμουν ότι η λέξη παραμυθία σημαίνει παρηγοριά και ότι αν είναι να σκέφτομαι τα παραμύθια και να μαυρίζω... Πάω να φτιάξω έναν δεύτερο καφέ.

Καλά να περάσεις!

Π είπε...

Σειρά μου τώρα (προς μεγάλη σου δυστυχία δεν έφυγα ακόμα!)

Έχω κάνει επανειλημμένα παρατηρήσεις και εδώ και αλλού για το κοφτερό μυαλό σου. Mίκρυνα όσο γινόταν το παραπάνω σχόλιο για να μην το πολυκουράσουμε το πράγμα - ας πρόσεχα. H αρχική εκδοχή τελείωνε: πρέπει να είσαι πολύ πειραγμένη για να σου φαίνεται συμπαράσταση μόνο ό,τι περιλαμβάνει τη λέξη "κουράγιο" - you' re too good for that.

Aυτό πιστεύω...