24.3.06

Παπα(δα)ριές



Με κατέβαλε το πνεύμα των ημερών. Κάτι ο Ευαγγελισμός, κάτι ο Άγιος Σάββας, μπήκα στον πειρασμό να επισκεφθώ εκκλησιαστικές σελίδες. Έβαλα τη φουστίτσα μου και μπήκα. Κλικάροντας στο γάμο του καραγκιόζη (συμβουλές για το γάμο του καραγκιόζη εδώ), έπεσα πάνω σε ένα καυτό θέμα:

Προγαμιαίες σχέσεις: Να προχωρήσω;

Διαβάζω:

"Η γενικότερη αντίληψη που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σήμερα είναι ότι οι νέοι ούτως ή άλλως θα κάνουν σεξ και εσύ (εγώ;) δε θα μπορέσεις να τους σταματήσεις (...) Είναι όμως σωστή αυτή η πράξη; (...) Ο Λόγος του Θεού είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτό (...) Έρευνες που έχουν γίνει από ιατρικούς κύκλους (βλ. εκκλησιαστικά τετράγωνα) έδειξαν πως από ψυχολογικής πλευράς τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, σημαδεύουν ΤΡΑΓΙΚΑ την υπόλοιπη ζωή της κοπέλας ή του αγοριού (...) Αποτέλεσμα αυτής της ηθικής απελευθέρωσης είναι το σεξ να έχει χάσει την "ομορφιά" του και να αποτελεί μια "ζωώδη" πράξη στιγμής και πρόσκαιρης ικανοποίησης χωρίς συναισθήματα."

Στους συντελεστές αυτού του σάιτ αφιερώνω εξαιρετικά ένα ποίημα του Νίκου Καρούζου:

ΑΥΝΑΝΙΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΜΗ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ.

9 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Σοφή η τελευταία προτροπή.

valentin είπε...

Όπως σας κόβω αγαπητέ ωραία θα τα περάσουμε με του λόγου σας.

Μέχρι νεοτέρου ποστ, εγκράτεια, νηστεία, προσευχή

ou ming είπε...

Valentin, είμαι αγαπητή, όχι αγαπητόστ.

valentin είπε...

Είμαι απρόσεκτοστ, με συγχωρείς.

ou ming είπε...

Μέχρι νεοτέρου τοστ, λοιπόν.

Rodia είπε...

Εμένα μου άρεσε και αυτό: "Να εκδηλώνετε πάντοτε την εξάρτησή σας από τον ή την σύντροφό σας. (...) Εάν είστε εργαζόμενη γυναίκα, ποτέ μη δώσετε την εντύπωση στον άνδρα σας ότι το κάνετε με σκοπό να αποκτήσετε την ανεξαρτησία σας απ' αυτόν, αλλά μάλλον για να τον διευκολύνετε στην αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών της οικογένειάς σας. Το αίσθημα της αλληλεξαρτήσεως είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για έναν αρμονικό γάμο."

Και'γω που πίστευα τα περί αφοσίωσης... ΜΠΟΥΧΟΥ ΧΟΥΟΥΟΥ... σνιφ!

ou ming είπε...

Το αίσθημα της ΑΛΛΗΛεξαρτήσεως δεν το ανέπτυξε ιδιαίτερα, ε;

cyrus είπε...

Από τον 5ο κανόνα: "Να υπακούτε στις εντολές που δίνει η Βίβλος για το ρόλο του καθενός, του άντρα και της γυναίκας [...]"

Ιδού μερικές από αυτές τις εντολές:

"Καλό είναι για τον άνθρωπο να μην αγγίξει γυναίκα. Επειδή όμως μπορεί να παρασυρθεί σε πορνεία, ας έχει ο καθένας τη γυναίκα του, και η καθεμιά τον άντρα της". (Α' προς Κορινθίους, Ζ', 1-2)

"Θέλω να ξέρετε ότι κεφαλή κάθε άνδρα είναι ο Χριστός, κεφαλή κάθε γυναίκας ο άνδρας, και κεφαλή του Χριστού ο Θεός". (Α' προς Κορινθίους, ΙΑ', 3)

Διότι:

"Δεν έγινε ο άνδρας από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άνδρα". (Α' προς Κορινθίους, ΙΑ', 8)

"Οι γυναίκες σας πρέπει να σιωπούν στις συνάξεις [εκκλησία]. Δεν τους έχει επιτραπεί να μιλούν, αλλά να υποτάσσονται, όπως λέει και ο νόμος". (Α' προς Κορινθίους, ΙΔ', 34)

"Οιγυναίκες να υποτάσσεσθε στους άνδρες σας, όπως στον Κύριο. (Προς Εφεσίους, Ε', 22)

Όμορφα πράγματα, ε; Αχ, οι παλιές καλές εποχές...

ou ming είπε...

Αγαπητέ Cyrusgeo, ο καιρός γαβ εγγύς. Υπομονή, θα βρεθεί το πλάσμα που θα τα υπομένει όλα.