16.3.06

Ήρθε η Άνοιξη-Αριθ. Πρωτ.: 21509/Γ7 Βαθ. Προτερ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Η (πάρτε μια βαθιά ανάσα) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ανακοίνωσε στις 28/2/2006 την πρωτοβουλία "Άνοιξη της Ευρώπης", η οποία στόχο έχει να οδηγήσει τους νέους σε μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.



Μάλιστα.


Για την προέλευση του σχεδίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάς ενημερώνει ότι:
"Στο πλαίσιο της ευρείας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, αφενός, και των εργασιών της Συνέλευσης, αφετέρου, ορισμένα μέλη της Συνέλευσης θεώρησαν αναγκαίο να θέσουν προς συζήτηση το ζήτημα της ευαισθητοποίησης των νέων Ευρωπαίων έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Το 2003 πρότειναν να τεθεί σε εφαρμογή η ενέργεια "Η Άνοιξη της Ευρώπης", ώστε να δοθεί στους μαθητές και στους διδάσκοντες μια ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ευρώπη και να συμβάλουν στην οικοδόμησή της. Αυτή η πρώτη πρωτοβουλία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς αγκάλιασε (αυτό το αγκάλιασε με πέθανε) περισσότερα από 5.000 σχολεία και έφθασε σε περίπου 750.000 μαθητές".




Και σκέφτομαι: Γιατί δεν θεώρησαν αναγκαίο να θέσουν προς συζήτηση το ζήτημα της ευαισθητοποίησης των νέων Ευρωπαίων έναντι της Άνοιξης; Εκτός αν θεωρούν ότι το θέμα αυτής της ευαισθητοποίησης εξαντλείται σε επιστημονικές συζητήσεις περί αλλεργιών.


Δεν ξέρω, πολύ μου κακοφάνηκε που είδα τη λέξη "Άνοιξη" να στέκεται δίπλα σε εκείνο το στείρο "της Ευρώπης". Φαντάστηκα γραβατωμένα πουλιά και φόρους ανθοφορίας.


Βγάζω λοιπόν αυτό το "της Ευρώπης" και συνεχίζω να διαβάζω: "Πιστοποιητικό συμμετοχής στην Άνοιξη θα δοθεί στα σχολεία που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς".


Και με κάθε πιστοποιητικό δώρο ένα μπαγιάτικο στεφάνι.


8 σχόλια:

Περαστικός είπε...

φόρους ανθοφορίας; Μην τους βάζεις ιδέες, μην τους βάζεις ιδέες!

Ανώνυμος είπε...

δίκιο έχει ο passer-by! Βάζουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε αντί για μπαγιάτικο στεφάνι να μου δώσετε ένα μίξερ μυαλών; Έχω πιάσει πολύ κατακάθι από την αδράνεια και θέλω να θολώσω λίγο το χυλό.
Merci

ou ming είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ou ming είπε...

@ περαστικός: Δεν τους βάζω ιδέες, πάω στοίχημα ότι το έχουν ήδη στο πρόγραμμα.

@ sousourada: Άλλοι βάζουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια μας. Ας βάλουμε εμείς τα ματάκια μας να βγάλουμε τα χεράκια τους.

@ anonymous (γιατί δεν βάζετε όνομα;): Το κατακάθι μπορείτε να το θολώσετε μόνος/η σας, να βγείτε κι απ' την αδράνεια που σας βασανίζει.

Pablo είπε...

No entiendo nada ????

ou ming είπε...

Kouniados se sela vespas.

Ανώνυμος είπε...

... πολύ μου κακοφάνηκε που είδα τη λέξη "Άνοιξη" να στέκεται δίπλα σε εκείνο το στείρο "της Ευρώπης" ...

Διαβάζοντας αυτή τη φράση θυμήθηκα ένα ωραίο του Breton: όταν ένας νέος ποιητής του συστήθηκε ως Tάδε Tάδε, Πολωνός ποιητής, ο Breton του απάντησε "τι κρίμα, τόσο νέος κι είστε κιόλας Πολωνός...".

Π