20.2.10

Πριν από λίγες μέρες έλαβα το παρακάτω email από την Αριστέα Ιωαννίδου, πρόεδρο του Stray.Gr, ενός ιδιαίτερα δραστήριου σωματείου για τα αδέσποτα ζώα. Γνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν τα μέλη του και την αγάπη που έχουν για τα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα, το δημοσιεύω. Είναι εποχές κρίσης, το ξέρω, αλλά κάθε τι δυσάρεστο έχει τουλάχιστον μία καλή πλευρά. Με κάθε βαθιά βουτιά που σε φτάνει στο βυθό, μπορείς να έρθεις στην επιφάνεια κρατώντας μια εντυπωσιακή πέτρα. Ας είναι αυτή ότι έχουμε ο ένας τον άλλον.


Ένας δεν αρκεί, ούτε μπορεί.

Πριν μερικούς μήνες το Stray.Gr ανέλαβε προσωρινά την φροντίδα των 58 σκύλων του παράνομου εκτροφείου στο Αλεποχώρι. Τα ταλαιπωρημένα αυτά ζώα προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο αδέσποτων ή κακοποιημένων ζώων που νοσηλεύονται, φιλοξενούνται και διατρέφονται με έξοδα του Σωματείου μας, το οποίο δεν έχει άλλα έσοδα παρά τις συνεισφορές των μελών και των φίλων του. Έτσι, ως σήμερα οι δαπάνες περίθαλψης και φιλοξενίας των προστατευόμενων ζώων αυτών ξεπέρασαν τις 10.000 Ευρώ. Ταυτόχρονα και ενώ τα μέλη μας συνεχίζουν να συνεισφέρουν οικονομικά στις ευθύνες που έχει αναλάβει το Σωματείο, αυτές διογκώνονται αντίστοιχα της φιλόζωης δράσης του. Συγκεκριμένα, κατόπιν ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα ζώα, πολλά απ’ αυτά βρέθηκαν να πάσχουν από kalazaar και περισσότερα από τα μισά από ερλιχίωση, ενώ απαιτείται άμεσα θεραπεία.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη της ιδιοκτήτριας του παράνομου εκτροφείου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο διαπίστωσε την καταγγελλόμενη κακομεταχείριση των ζώων, παραμένει σε ισχύ η Εισαγγελική Διάταξη με την οποία μας παραχωρήθηκαν τα κακοποιημένα σκυλιά. Ως εκ τούτου, τα ζώα θα παραμένουν υπό την φροντίδα των μελών και των φίλων μας τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως...

Το Σωματείο μας ζητά τη βοήθεια όλων των φιλόζωων, με τη μορφή της παροχής φαρμάκων ή της οικονομικής ενίσχυσης, ώστε να καλυφθούν έξοδα θεραπείας και φιλοξενίας των σκύλων που βρίσκονται υπό την φροντίδα του. Συγκεκριμένα, ζητάμε την συγκέντρωση των φαρμάκων:

* Vibramycin ή Microvibrate κάψουλες 100 mg (στα φαρμακεία)
* Milteforan (στα Pet shops) και Zylapour (στα φαρμακεία)

Ή την οικονομική συνεισφορά υπέρ του Σωματείου μας:

* Τραπεζικός Λογαριασμός: Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - Stray.gr, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, IBAN: GR9001100590000005929600954 (αποστείλατε ονομ/μο και πλήρη διεύθυνση καθώς και το ποσό που καταθέσατε με email στο info@stray.gr να σας σταλεί απόδειξη)

Η βοήθεια και η συμπαράστασή σας είναι απαραίτητες για την συνέχιση των προσπαθειών μας.

Για το Stray

Η Πρόεδρος

Αριστέα Ιωαννίδου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο που συνοδευει την επιστολή είναι πολύ ομορφο και αισιοδοξο.
Να σαι καλά :)
φιλιά στον Τουζακο

Michael Sc είπε...

Να 'σαι καλά βρε Ούμινγκ που μου έμαθες αυτό το site. Τα πλάσματα αυτά είναι τελευταίο καταφύγιο για πολλούς από μας.

Θα κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ να διαδώσω το stray.gr

Καλή βδομάδα

Urfurslaag είπε...

Που είσαι Ου?

houli_v είπε...

Καλημέρα ou ming και καλή βδομάδα ..

Ελπίζω να είσαι καλά :)

Psychedelic Reflection είπε...

εγώ είμαι φιλόζωος αλλά δεν είμαι φιλάνθρωπος μου φένεται!

μάλλον μου φαίνεται θα αρχίσω να είμαι κατά της κατοχής ζώου από τους ανθρώπους !
όχι κύριοι! να μην έχεται την ευχαρίστηση να έχεται αγκαλιά ένα σκυλάκι αφού ξέρετε ότι σε λίγο θα αμολήσει και άλλα και θα τρέχετε να φορτόσετε τους συγκενείς σας και τους φίλους σας με κουτάβια που και αυτοί θα κάνουν το ίδιο σε λίγο καιρό!

για τη δική σας καύλα πολλά ζώα καταλήγουν σε συνθήκες απαράδεκτες και πολλά χρήματα πάνε στη συντηρησή τους που θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε ανθρώπους!

και όλα αυτά για να μη χαλάσει το χατήρι ενός παιδιού ή οποιουδήποτε άλλου θεωρεί ότι η κατοχή ενός ζώου είναι παιχνίδι!

το να έχει κάποιος ένα ζώο είναι σαν έχει ένα παιδί!
ένα παιδί που μάλιστα γεννοβολάει κάθε χρόνο!


θέλω νόμο που να κάνει υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη για το ζώο που έχει και για τα κουτάβια του!
θέλω να υπάρχει καταγραφή του αριθμού των ζώων που έχει κάποιος και όρια σε αυτό τον αριθμό!
θέλω οι άνθρωποι να είναι υπεύθυνοι γιατι ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι !
θέλω αν ένας άνθρωπος δεν τα σέβεται αυτά να είναι αυτός που θα καταλήγει σε ένα κλουβί και θα έχει καλαζααρ !

ξέρω τι λέτε .......θέλε κορόιδο!